ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Οι θεοί του Ολύμπου

Στην ενότητα αυτή μαθητές και μαθήτριες της Α3 τάξης της σχολικής χρονιάς 2013-14 παρουσιάζουν τους θεούς και τις θεές του Ολύμπου, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία. Εκτός από τους 12 Ολύμπιους συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι θεοί που δεν ζουν στον Όλυμπο.

Ελπίζουμε η ανάγνωση να είναι απολαυστική, χρήσιμη και ωφέλιμη.

Άρτεμη

Εργασία της μαθήτριας Ευαγγελίας Τρικάλη, υπεύθυνος καθηγητής Γιάννης Παπαθανασίου

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ

 

Η θεά Άρτεμη ανήκει στη δεύτερη γενιά των Ολύμπιων θεών. Πιστεύεται πως ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας αλλά τις περισσότερες φορές θεωρείται δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα και όπως εκείνος έτσι και αυτή παιδί της Λητώς και του Δία. Η Άρτεμη γεννήθηκε πρώτη από τα δύο παιδιά, και αμέσως, μόλις γεννήθηκε, βοήθησε τη μητέρα της να γεννήσει τον αδελφό της τον Απόλλωνα.

 

Περισσοτερα...

apollonΕργασία του μαθητή Χρήστου Τρικάλη, υπεύθυνος καθηγητής Γιάννης Παπαθανασίου

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο Απόλλωνας είναι θεός ο οποίος ανήκει στη δεύτερη γενιά των Ολύμπιων θεών και είναι γιος του παντοδύναμου Δία και της όμορφης, θνητής Λητώς. Δίδυμη αδελφή του είναι η θεά του κυνηγιού η θεά Άρτεμη. Ακόμη πιστεύεται πως ο Απόλλωνας είναι πατέρας του Πυθαγόρα. Η γέννηση του θεού Απόλλωνα είναι περίπλοκη. Η Ήρα που ζήλευε τη Λητώ, κυνήγησε τη νέα γυναίκα σ' ολόκληρη τη γη.

Περισσοτερα...

άρηςΕργασία του μαθητή Κρίστι Τσάμι, υπεύθυνος καθηγητής Γιάννης Παπαθανασίου

Καταγωγή του θεού Άρη

Ο θεός Άρης καταγόταν από τη Θράκη. Οι γονείς του είναι ο Δίας και η Ήρα και ανήκε στη δεύτερη γενιά των Ολυμπίων. Οι αδελφές του είναι η Ήβη και η Ειλείθυια που είναι δευτερεύουσες θεότητες. Επίσης ο Άρης είναι θεός του πολέμου που ικανοποιείται μόνο με σφαγές και αίματα και συνήθως πολεμά στο πλευρό των Τρώων.

Περισσοτερα...

Δίας

Εργασία του μαθητή Κωνσταντίνου Τσιρκινίδη, υπεύθυνος καθηγητής Γιάννης Παπαθανασίου

Η γέννηση του Δία

Ο Δίας είναι γιος του Τιτάνα Κρόνου και της Ρέας, είναι δηλαδή θεός που ανήκει στη δεύτερη θεϊκή γενιά, όπως άλλωστε και οι άλλοι ολύμπιοι θεοί. Υπήρχε ένας χρησμός που έλεγε ότι ο Κρόνος θα έχανε τον θρόνο του από ένα παιδί του.

 

 

Περισσοτερα...

Αθηνά-Ηρακλής

Εργασία της μαθήτριας Λυδίας Τουλουμίδου. Υπεύθυνος καθηγητής Γιάννης Παπαθανασίου

Η καταγωγή της θεάς Αθηνάς

Τόπος γέννησης: η όχθη της λίμνης Τριτωνίδας στη Λιβύη
Γονείς: Δίας, Μήτιδα
Γιαγιά: Ρέα
Παππούς: Κρόνος
Τι προστάτευε: Τους αδικημένους, τους ήρωες

Η Αθηνά είναι κόρη του Δία και της Μήτιδας. Γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία αλλά είχε γονιμοποιηθεί στη μήτρα της Μήτιδας.

Περισσοτερα...

Το κανάλι μας

youtube