ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Η 21η Μαρτίου είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης.
Ας την απολαύσουμε ακούγοντας την "Άνοιξη" από τις "Τέσσερις Εποχές" του Βιβάλντι
και βλέποντας κάποιους πίνακες
μεγάλων ζωγράφων σχετικούς με το θέμα.

Περισσοτερα...

Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1989 και αποτελεί μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα της Διεθνούς Στρατηγικής Μείωσης Καταστροφών (ISDR).

Στις 21 Δεκεμβρίου 2009 με το ψήφισμα 64/200 αποφασίστηκε να οριστεί η 13η Οκτωβρίου ως η Διεθνής ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών. Την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις και διάφορες δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και την απόκτηση της σχετικής παιδείας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των καταστροφών μέσω ενεργειών πρόληψης και ετοιμότητας.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στον ιστοχώρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Μουσική και Ποίηση

Δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία με τίτλο "Μουσική και Ποίηση".

Στην κατηγορία αυτή θα περιλαμβάνονται ελληνικά και ξένα ποιήματα μελοποιημένα από Έλληνες συνθέτες ή από ελληνικά ή ξένα συκγροτήματα.

Όσοι μαθητές θέλουν να δημοσιεύσουν το ποίημα-τραγούδι που τους αρέσει μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Παπαθανασίου (προτιμότερο) ή να στείλουν μήνυμα με τους στίχους και το δεσμό για το αρχείο βίντεο στη διεύθυνση 3gymthes(παπί)gmail.com

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του ημερήσιου τύπου για τη σχολική βία σε δημοτικά σχολεία της Αττικής.

Διαστάσεις λαμβάνει, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου σε Δημοτικά Σχολεία την περίοδο 2011-2013, το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας στα σχολεία της Αττικής.

Περισσοτερα...

Το κανάλι μας

youtube