ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Πληροφορούμε τους γονείς/κηδεμόνες ότι πρέπει να προσέλθουν απαραιτήτως στο σχολείο, για να ανανεώσουν την εγγραφή των παιδιών τους, υπογράφοντας τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Η Διευθύντρια

Αικ. Παλαιοχωρινού

Μαθήτριες και μαθητές,

Τα αποτελέσματα έχουν εκδοθεί και έχουν αναρτηθεί στην εξωτερική τζαμαρία του σχολείου

Επειδή τα Γυμνάσια, αύριο Τετάρτη, θα είναι κλειστά εξαιτίας των πανελλαδικών εξετάσεων, μπορείτε να πάρετε τους βαθμούς από την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Σας πληροφορούμε ότι η βαθμολογία για το β' τετράμηνο θα δοθεί μαζί με την τελική βαθμολογία μετά το τέλος των εξετάσεων.

Από τη διεύθυνση του Σχολείου

Οι μαθητές/-τριες του Β2 παρουσιάζουν το σκετς "Ο Αποχαιρετισμός του Έκτορα και της Ανδρομάχης" στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιλιάδας.Υπεύθυνη καθηγήτρια Τσελέντη Αιμιλία.

Παρακολουθήστε το βίντεο.

Ο Απόλλωνας, έχοντας λυπηθεί τον Πρίαμο, τον σκέπασε με ομίχλη για να πάει να ζητήσει συγχώρεση από τον Αχιλλέα και να πάρει πίσω το σώμα του νεκρού γιου του. Η ομίχλη ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να μεταφερθεί ο Πρίαμος στην σκηνή του Αχιλλέα χωρίς να τον δει η φρουρά.

Ωστόσο δεν ήταν και ο πιο αποδοτικός, γιατί όταν η ομίχλη διαλύθηκε μπροστά στον έκπληκτο Αχιλλέα και εμφανίστηκε η μορφή του Πρίαμου, εκείνος τρόμαξε, νομίζοντας πως οι θεοί του έστειλαν ένα σημάδι και αρπάζοντας το σπαθί του προσπάθησε να κομματιάσει την μορφή του Πρίαμου. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, γιατί ακούστηκε μια κραυγή πόνου και ταυτόχρονα το σώμα του άτυχου Πρίαμου ήταν πεσμένο μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Περισσοτερα...

Με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κυρίας Αμανατιάδου οι μαθητές/τριες της Α' τάξης επισκέφτηκαν το Zero Waste Lab στη Δ.Ε.Θ. 

Εκεί είχαν την ευκαρία να μάθουν για τα σκουπίδια, για τις κατηγορίες των σκουπιδιών, τα σκουπίδια από πλαστικό, την επαναχρησιμοποιήσή τους και τη σημασία της ανακύκλωσης.

Παράλληλα είδαν έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που χρησιμοιπώντας ανακυκλωμένο πλαστικό κατασκεύαζε νέα αντικείμενα έτοιμα για χρήση. 

Ακολουθούν φωτογραφίες και μια ταινία μικρού μήκους με τη λειτουργία του τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Περισσοτερα...

Μετά το ταξίδι στη Λογοτεχνία της Γ' Γυμνασίου, στην ελληνική λογοτεχνία από τα δημοτικά μέχρι τη σύγχρονη ποίηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 γράφουν τις δικές τους δημιουργίες με αφορμή τις λέξεις: θάλασσα, καλοκαίρι, μαύρο.

Ευχαριστώ τους μαθητές και τις μαθήτριές μου που με βοήθησαν σ' αυτό το ταξίδι. Ελπίζω να το διασκέδασαν όσο κι εγώ!
Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσοτερα...

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας, μαθητές/τριες από το Β’2 μαζί με τη βοήθεια της φιλολόγου κ.Ζιώγα Σ. ετοίμασαν τη δραματοποίηση του διηγήματος του Α.Τσέχωφ. Οι μαθητές ανέλαβαν με ενθουσιασμό τους ρόλους, τη σκηνοθεσία, τα κουστούμια,τη μουσική...

Στο σύντομο αφήγημα του Τσέχωφ «Ένας Αριθμός», η δεσποινίς Ιουλία αντιπροσωπεύει τον άβουλο ανθρώπινο τύπο που δεν τολμά να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και συχνά πέφτει θύμα οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης. O Τσέχωφ σκιαγραφεί με απλό και αστείο τρόπο την παθητική ψυχολογία, η οποία χαρακτήριζε σε μεγάλο βαθμό τη γυναικεία συμπεριφορά τα παλαιότερα χρόνια.

Παρακολουθήστε το βίντεο.

 Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, Παγαρτάνη Κωνσταντίνο, Μπουρβάνη Πέτρο, Λεπτοκαροπούλου Άννα, Νικολαίδου Ιωάννα, Καλαντζίδη Μηνά, Δάμτσα Τζανέτ, Εμμανουηλίδη Νικόλαο, Ελευθεριάδου Δέσποινα και στους εκπαιδευτικούς Αμανατιάδου Γεωργία και Ιακωβίδη Κωνσταντίνο για τη μεγάλη τους επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό   ECOMOBILITY για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση, που διακρίθηκαν ανάμεσα σε ομάδες μαθητών από 31 Σχολεία από 28 πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα η οκταμελής ομάδα του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης έλαβε:

Το 1ο Βραβείο δραματουργικής-θεατρικής έκφρασης, με το οποίο οι μαθητές μας θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στα Καλάβρυτα.

Την 2η Θέση Πανελλαδικά στο Διαγωνισμό ECOMOBILITY για το σύνολο της εργασίας και της παρουσίασής της.

Περισσοτερα...

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 15-19 Απριλίου 2019, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας προσέγγισαν μέσα από προβολές ταινιών, ερωτηματολόγια, συζητήσεις, εικαστικά έργα και θεατρικά σκετς τις εξής θεματικές ενότητες:
 
  • Πρόληψη κατά των Εξαρτήσεων και του Εθισμού
  • Έμφυλες ταυτότητες
  • Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα/Σεβασμός του Άλλου
  • Οδική Ασφάλεια και Κυκλοφοριακή Αγωγή
  • Διατροφή και  Ποιότητα Ζωής

 

Περισσοτερα...

Η διευθύντρια του σχολείου και ο σύλλογος των καθηγητών, καθηγητριών συγχαίρουν τον μαθητή του Γ1 Πέτρο Μπουρβάνη για το 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος με θέμα τα οχυρά.

Ακολουθεί το διήγημα του Πέτρου:

Περισσοτερα...

Στις 22/03 παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση σε χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης η εργασία της ομάδας Ecomobilty του σχολείου μας.

Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν η κυρία Γεωργία Αμανατιάδου και ο κύριος Κωνσταντίνος Ιακωβίδης.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές:

Παγαρτάνης Κωνσταντίνος
Μπουρβάνης Πέτρος
Καλαντζίδης Μηνάς
Εμμανουηλίδης Νίκος
Ελευθεριάδου Δέσποινα
Νικολαΐδου Ιωάννα
Λεπτοκαροπούλου Άννα
Δάμτσα Τζανέτ

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας εδώ.

Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Περισσοτερα...

Νέα βράβευση της καθηγήτριας του σχολείου μας κας Αιμιλίας Τσελέντη!

Η Ανοιχτή Εκπαιδευτική Πρακτική της κας Τσελέντη με τίτλο «Τ Α Ξ Ι Δ Ι   Σ Τ Ο Ν   Κ Ο Σ Μ Ο   Τ Η Σ   Φ Υ Σ Η Σ » που κατατέθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Πρακτικών διακρίθηκε ως «Καλή πρακτική»

tselenti

πατήστε για μεγαλύτερο μέγεθος

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό "κάν'το ν'ακουστεί 2019"  που φέτος είχε το θέμα "η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους" με το τραγούδι του Φερνάντο Κάλλο, μαθητή του Β2, "Το Έχω Ζήσει" (νούμερο 68). Εκτός από την επίσημη βράβευση δίνονται και βραβεία ψηφοφορίας κοινού. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες συμμετοχές που αξίζει να ακούσετε. Για να δείξετε ότι σας αρέσει μια συμμετοχή, ακολουθείτε το σύνδεσμο, πατάτε το βελάκι για ακρόαση και στη συνέχεια εμφανίζεται δίπλα μια καρδούλα και την πατάτε και αυτή!
 
       
        
       
                                                                            

10 Λόγοι για να επισκεφτείτε τον Νομό Σερρών

 

"Κάτι που με εντυπωσίασε απ'το υλικό που δiδαχθήκαμε από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ"

 

Άννα Φρανκ

 

Ο ψεύτης παππούς

 

Το αγαπημένο μου βιβλίο

 

Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής

 

10 Λόγοι για να επισκεφτεί κανείς τα Χανιά

 

Σύρος

 

Tην Τρίτη 5/3/2019 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου ενημέρωση για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης από εκπροσώπους της ΕΜΑΚ.

 

 

thumbnail IMG_20190305_101400thumbnail IMG_20190305_110937

 

Οι μαθητές του Α2 συμμετείχαν στο πρότζεκτ της καθηγήτριας εικαστικών Sarah Cornette με τίτλο "WHAT IS IMPORTANT ABOUT OUR COMMUNITY?" συνεχίζοντας τον καμβά που ζωγράφισαν οι μαθητές της στη Β. Καρολίνα και που στη συνέχεια θα συμπληρωθεί από πρόσφυγες στη Σάμο. Ακολουθούν φωτογραφίες.

Περισσοτερα...

Στις 14 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Πέμπτη 27 μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης , επισκέφθηκαν το Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής eduACT,  δράση για την εκπαίδευση που βρίσκεται στην Τσιμισκή 136, με συνοδούς την κ. Αμανατιάδου Γεωργία <Τεχνολογίας> και τον κ. Παπαδόπουλο Σωτήρη <Φυσικό>. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά. Ενημερώθηκαν, συναρμολόγησαν, προγραμμάτισαν και δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε θέματα ρομποτικής. Η διάρκεια της δράσης ήταν δύο ώρες. Ακολουθούν φωτογραφίες και σύνδεσμοι βίντεο από την επίσκεψη.

Περισσοτερα...

   Στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας της Β΄ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός μεταξύ των μαθητών για την καλύτερη ιστορία που περιγράφει την τύχη του Σπερματοζωαρούλη……

Ψηφίστηκε η εκδοχή της μαθήτριας Ουρανίας Χατζηαναστασίου.

Συγχαρητήρια……

  

Περισσοτερα...

Για μια ακόμη φορά ο κ. Ιακωβίδης, η κα. Μιχαηλίδου και η κα. Αμανατιάδου μας εξέπληξαν με τη δημιουργικότητά τους! Τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου μας παρουσίασαν μια περιεκτική γιορτή με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, εξαιρετική επιλογή ποιημάτων συνδυασμένη με άριστη απαγγελία από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ακολούθησαν τρία τραγούδια από τη χορωδία και η εκδήλωση έκλεισε με μια φρέσκια και «πειραγμένη» παράσταση του έργου του Β. Αναστασιάδη «Ο Γιώργος Παπαδόπουλος ανακρίνεται».

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη γιορτή και δύο ταινίες, η πρώτη με τραγούδια της χορωδίας και η δεύτερη (σε δύο μέρη) με το θεατρικό.

Περισσοτερα...

 Οι μαθητές της Α' και Β' τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις πρόβες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και να μάθουν όρους της όπερας.

Ακολουθεί βίντεο από τις πρόβες:

Περισσοτερα...

Αναδημοσιεύουμε την προκήρυξη διαγωνισμού συγγραφής μικρού κειμένου για το νερό. Όσοι μαθητές/τριες ενδιαφέρονται οι καθηγητές που τους διδάσκουν Γλώσσα θα είναι στη διάθεσή τους. Ακολουθεί η προκήρυξη:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ME ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πόλης για το μείζον θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού και των "100 δράσεων για το Νερό" που διοργανώνει η Καμπάνια "Ε, όχι και το νερό", υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, προκηρύσσεται:

Περισσοτερα...

Με διαφορετικό τρόπο τιμήσαμε φέτος την επέτειο του ΟΧΙ. Αφήσαμε το σχολείο κι ανεβήκαμε στα κάστρα, στο Γεντί Κουλέ, το περίφημο Επταπύργιο. Μέσα από την περιήγηση στον χώρο, τις ιστορικές αναφορές, τα δρώμενα και τη μουσική γνωρίσαμε την ιστορία του μνημείου και παράλληλα τιμήσαμε τους αγωνιστές ενάντια στον Φασισμό-Ναζισμό.

Περισσοτερα...

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, γονείς και κηδεμόνες
σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας (Φ.25/103373/Δ1/22-6-2018)
δεν επιτρέπεται οι μαθητές να έχουν στην κατοχή τους εντός του σχολικού χώρου κινητά τηλέφωνα
ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

Συνεπώς, όποιος χρειαστεί να επικοινωνήσει με τους γονείς του, θα απευθυνθεί στο γραφείο της διευθύντριας
για να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο του σχολείου.
Από την άλλη οι γονείς, αν χρειαστεί να επικοινωνήσουν με το παιδί τους, θα καλέσουν το σχολείο και το σχολείο θα φροντίσει ανάλογα.

Το τηλέφωνο του σχολείου είναι: 2310 207 353

Μπορείτε να διαβάσετε την υπουργική απόφαση εδώ.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει την Τρίτη 11/9/2019 στις 09:15 και θα είναι κοινός για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Μετά τον αγιασμό θα δοθούν τα βιβλία, γι' αυτό ας φροντίσουν οι μαθητές/τριες να φέρουν την τσάντα τους ή κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο.

 

Η Διευθύντρια

Αικ. Παλαιοχωρινού

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας πληροφορούμε ότι το σχολείο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 ως τις 14.00.

Όσοι γονείς-κηδεμόνες δεν έχουν έρθει στο σχολείο για την εγγραφή ή επανεγγραφή των παιδιών τους για το σχολικό έτος 2018-2019, παρακαλούμε να έρθουν το συντομότερο, για να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα.

Από τη Διεύθυνση

Το κανάλι μας

youtube