ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

εικόναΗ Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έχει οριστεί ως 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στο σχολείο μας οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δύο σχετικά άγνωστα αθλήματα: την ξιφασκία και την αντιπτέριση.

Προπονητές από τις δύο ομοσπονδίες θα επισκεφτούν το σχολείο, θα μας ενημερώσουν για τα αθλήματα και θα πραγματοποιήσουν σχετική επίδειξη.

Ακόμα, θα δούμε την κινηματογραφική ταινία «Ο Άνθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ» σε σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς με τους: Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Στέφαν Τζέιμς.

αγιασμός

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
μαθητές και μαθήτριες

σας πληροφορούμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά
θα γίνει τη
Δευτέρα, 11/9 στις 09.00

και θα είναι κοινός για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές/τριες μας
θα παραλάβουν τα καινούρια τους βιβλία,
γι' αυτό ας φροντίσουν να έχουν μαζί τους κάποια τσάντα ή σακούλα.

 

Από τη Διεύθυνση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
σας πληροφορούμε ότι από τη φετινή σχολική χρονιά, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση την οποία επισυνάπτουμε, οι εγγραφές των μαθητών/τριών θα γίνονται από την ημέρα έκδοσης των αποτελεσμάτων ως τις 30 Ιουνίου.

Οι γονείς των μαθητών που θα εγγραφούν στα ΕΠΑΛ θα πρέπει να δηλώσουν ηλεκτρονικά τη δήλωση προτίμησης εγγραφής από τις 19/6 ως τις 23/6. (Θα ενημερωθείτε σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής δήλωσης.)

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την έγκαιρη εγγραφή του παιδιού σας.

Σημείωση: Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν μετά την 12η Ιουνίου.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα

τα μαθήματα-εκδηλώσεις θα γίνονται ως την Τρίτη 30/5
Την Τετάρτη 30/5 οι μαθητές/μαθήτριες δε θα έρθουν στο σχολείο.

Οι εξετάσεις των τεσσάρων μαθημάτων (Γλώσσας-Λογοτεχνίας, Ιστορίας, Μαθηματικών, Φυσικής)
θα γίνουν στις 1, 2, 6 και 8 Ιουνίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων θα δοθεί στους μαθητές/τριες τη Δευτέρα 29 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 12 Ιουνίου.

Όσοι/ες μαθητές/τριες προαχθούν θα αρχίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όσοι/ες παραπεμφθούν θα παρακολουθήσουν μαθήματα από την Τρίτη 13/6 ως την Παρασκευή 23/6
και θα δώσουν εξετάσεις στις 26 και 27 Ιουνίου.
Τα αποτελέσματα των παραπεμπομένων θα εκδοθούν στις 29/6

 

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.00 στην αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης" του Δημαρχείου την 6η διάλεξη - συζήτηση με θέμα: "Παιδική και εφηβική σεξουαλικότητα, γνώση, πρόληψη και προστασία". Ομιλήτρια θα είναι η κυρία Αναστασία Πιμπιλίδου, Κλινική Ψυχαναλύτρια. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
σας πληροφορούμε ότι αύριο, Πέμπτη 9/2/2017,
θα δοθούν οι έλεγχοι των μαθητών/μαθητριών από τις 12.30 ως τις 14.00

 

Για διευκόλυνσή σας έχει δοθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικό έντυπο στο οποίο αναγράφεται:
α) η αίθουσα από την οποία θα παραλάβετε τον έλεγχο,
β) οι διδάσκοντες
γ) η αίθουσα στην οποία θα βρείτε τους διδάσκοντες του τμήματος

 

Ο Διευθυντής

 

Θωμάς Βασιλόπουλος

Λίγο πριν να κλείσουμε για τις γιορτές των Χριστουγέννων μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον ενοριακό ναό της Παναγίας Λαοδηγήτριας, για να παραδώσουν τα τρόφιμα που συγκεντρώσαμε για το συσσίτιο του ναού.

μαθήτριες και μαθητές του σχολείου

Πατήστε στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου εδώ.

Το σενάριο είναι γνωστό. Δύο έφηβοι αρέσουν ο ένας στον άλλο, φλερτάρουν και ανταλλάσσουν τολμηρά μηνύματα. Η κοπέλα παρακινείται από τον αγαπημένο της να του στείλει μια ιδιωτική της φωτογραφία.eik1

Περισσοτερα...

Η Γ' Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες.

Πατήστε την εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος.

MATHIMATA ZWGRAFIKIS

Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ? ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

εμβόλιο

Η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο ? Μάρτιο. Συγκεκριμένα κατά την περσινή περίοδο γρίπης το επιδημικό κύμα ξεκίνησε την εβδομάδα 1/2016 (4-10 Ιανουαρίου 2016), κορυφώθηκε την εβδομάδα 5/2016 (1?7 Φεβρουαρίου 2016), και επανήλθε σε χαμηλότερα επίπεδα από την εβδομάδα 9/2016 και μετά (29 Φεβρουαρίου ? 6 Μαρτίου 2016), συνεχίζοντας σε χαμηλά επίπεδα τις επόμενες εβδομάδες μέχρι το τέλος της περιόδου επιτήρησης.

Περισσοτερα...

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και μαθητές

             Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον 4ο ψηφιακό διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό» ο οποίος θα πραγματοποιηθεί και φέτος στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια όλης της χώρας και στον οποίο θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε. Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του British Council μαζί με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στο πρόγραμμα συνεισφέρει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Περισσοτερα...

Σας πληροφορούμε ότι αρκετά παιδιά δεν έφεραν το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την εκδρομή στο Ρούπελ, παρόλο που είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν. Έτσι, η εκδρομή ματαιώνεται και τα χρήματα επιστράφηκαν σε όσα παιδιά είχαν φανεί συνεπείς.

Λυπούμαστε πολύ γι' αυτήν την εξέλιξη.

Με αφορμή την 13η Οκτωβρίου 2016 (ημέρα Πέμπτη) που είναι η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών, φρόντισε να ενημερωθείς για τους σεισμούς και τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις (ή να μην κάνεις) την ώρα του σεισμού και μετά τον σεισμό.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στον ιστοχώρο μας στη σχετική ενότητα.

βούλα

Τη Δευτέρα 3 Οκτβωρίου, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού δε θα γίνουν μαθήματα, αλλά θα πραγματοποιηθούν αθλητικού χαρακτήρα εκδηλώσεις με σκοπό την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους.

Έτσι, στο σχολείο μας θα προσέλθει στις 09.30 και θα μιλήσει στους μαθητές μας η χρυσή ολυμπιονίκης στα 100 μ. με εμπόδια του 1992 Βούλα Πατουλίδου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και επίδειξη διαφόρων αθλημάτων. Τέλος θα δοθούν αγώνες πετόσφαιρας και καλαθόσφαιρας.

Οι εκδηλώσεις Θα περατωθούν ως τις 12.30 και οι μαθητές θα σχολάσουν.

Δείτε τον αγώνα της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελώνη.

 

 

 

 

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες της Α' Γυμνασίου, γονείς και κηδεμόνες,

για την ομαλή λειτουργία του σχολείου τα τμήματα της Α' Γυμνασίου είχαν χωριστεί με βάση το μεγάλο αριθμό μαθητών που ζήτησε ως β' ξένη γλώσσα τη γερμανική. Κατά συνέπεια, είχαν δημιουργηθεί τρία τμήματα με μαθητές που είχαν ως β' ξένη γλώσσα τη γερμανική και ένα τμήμα με β' ξένη γλώσσα τη γαλλική.

Μετά την εισαγωγή ως β' ξένης γλώσσας και της ιταλικής, την οποία επέλεξαν 16 μαθητές/τριες, θα χρειαστεί να γίνει ανακατανομή των μαθητών. Έτσι, στα δύο πρώτα τμήματα θα ενταχθούν κατά αλφαβητική σειρά όσοι/ες ζήτησαν ως β' ξένη γλώσσα τη γερμανική και στα άλλα δύο τμήματα, συνεχίζοντας την αλφαβητική κατανομή θα ενταχθούν οι μαθητές/τριες που ζήτησαν ως β' ξένη γλώσσα τη γερμανική, τη γαλλική και την ιταλική.

Καταλαβαίνουμε ότι μια τέτοια αλλαγή ίσως να μην είναι αρεστή, αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον χωρισμό των τμημάτων και την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Αν και δε φέρουμε καμία ευθύνη, θεωρούμε καθήκον μας να ζητήσουμε προκαταβολικά συγγνώμη από τις μαθήτριες και τους μαθητές μας για όποια ταλαιπωρία.

Ο Σύλλογος των Καθηγητριών/Καθηγητών

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Θωμάς Βασιλόπουλος

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών της Α' γυμνασίου ότι από τη σχολική χρονιά 2016-2017 θα διδάσκεται στο σχολείο μας ως δεύτερη ξένη γλώσσα και η ιταλική. Έτσι, οι μαθητές/μαθήτριες με τους γονείς/κηδεμόνες τους θα πρέπει να επιλέξουν εκ νέου για τη δεύτερη ξένη γλώσσα.

Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη εφοδιάσει τους μαθητές/μαθήτριες με τη σχετική δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν οι γονείς/κηδεμόνες.

Ο διευθυντής

 

Θωμάς Βασιλόπουλος

Άλλαξε όψη το σχολείο μετά το βάψιμο. Πεντακάθαροι τοίχοι, χωρίς αφίσες, γκράφιτι και ταγκιές. Όμως, για πόσο;

Δυστυχώς, η επικοινωνία μας με το Δήμο Θεσσαλονίκης δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα ως προς την προστασία των εξωτερικών τοίχων των οδών Ολυμπιάδος και Αποστόλου Παύλου. Ζητήσαμε να ληφθεί κάποιο μέτρο, τοποθετώντας για παράδειγμα ζαρντινιέρες με φυτά, ώστε να μην έχουν πρόσβαση οι επίδοξοι "μουτζούρηδες", αλλά οι απαντήσεις ήταν όλες αρνητικές. Έτσι, όλα αφήνονται στο έλεος...

Θα μας μείνουν οι φωτογραφίες, για να θυμόμαστε πώς ήταν το σχολείο βαμμένο και καθαρό.

Περισσοτερα...

Αγαπητοί μαθητές/μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες,

σας πληροφορούμε ότι εκδόθηκαν τα αποτέλεσματα για το σχολικό έτος 2016-17.

Οι γονείς θα πρέπει να έρθουν στο σχολείο, για να παραλάβουν τον έλεγχο επίδοσης και να κάνουν την εγγραφή για την επόμενη τάξη.
Οι εγγραφές θα γίνονται ως τις 30/6.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι υποχρεωτική η εγγραφή.

Λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων το σχολείο θα λειτουργεί:

Τετάρτη 14/6, Παρασκευή 16/6 και Δευτέρα 19/6 από τις 12.30 ως τις 14.00

Τις υπόλοιπες ημέρες από τις 08.00 ως τις 14.00

 

Σημ. Μπορείτε να παραλάβετε τον έλεγχο και σήμερα 13/6 ως τις 14.00

Παίζοντας με τις Φυσικές Επιστήμες

Εκπαιδευτική δράση για μαθητές Γυμνασίων: «Παίζοντας με τις Φυσικές Επιστήμες» (Μάιος 2017)

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας σε συνεργασία τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου και Νεάπολης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04 του νομού Θεσσαλονίκης και το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνδιοργάνωσαν για τέταρτη συνεχή χρονιά την εκπαιδευτική δράση για μαθητές Γυμνασίου: «Παίζοντας με τις Φυσικές Επιστήμες»

Η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 και κατά τις ώρες 11:00-13:00 σε χώρους του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Δελμούζου 1 & Αγ. Σοφίας).

Το 3ο Γυμνάσιο εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές της 3ης τάξης Στεφανίδη Βαγγέλη, Τουλουμίδου Λυδία και Τρικάλη Χρήστο οι οποίοι συμμετείχαν με επιτυχία και παρέλαβαν το σχετικό έπαινο από το διευθυντή Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τους διοργανωτές. Τους μαθητές συνόδευσε ο εκπαιδευτικός Σ. Παπαδόπουλος.

... και εις ανώτερα.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας πληροφορούμε ότι για την πραγματοποίηση της μονοήμερης εκδρομής στις Μουριές ν. Κιλκίς στις 11/5, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο (33120/ΓΔ4/6-3-2017) θα πρέπει να προσέλθετε οι ίδιοι στο σχολείο για να υπογράψετε τη σχετική δήλωση.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να έρθετε στο σχολείο, η δήλωση θα πρέπει να υπογραφεί ή σε αστυνομικό τμήμα ή σε ΚΕΠ και να έχει σφραγίδα για το γνήσιο της υπογραφής.

Καταλαβαίνουμε ότι η διαδιακασία αυτή είναι προβληματική, πλην όμως έτσι αναφέρει ο νόμος, όπως φαίνεται παρακάτω:

4. Σε κάθε περίπτωση, εκτός του περιπάτου πεζή, είναι απαραίτητο ο γονέας/κηδεμόνας να καταθέτει στον Διευθυντή του σχολείου αυτοπροσώπως ή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία συναινεί ή όχι για τη συμμετοχή του παιδιού του στη σχεδιαζόμενη εκδρομή-μετακίνηση, αφού προηγουμένως ενημερωθεί εγγράφως για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής-μετακίνησης και συμφωνεί για την πιστή τήρησή του, καθώς και για τις υποχρεώσεις των μαθητών και μαθητριών. Επίσης, στην ίδια υπεύθυνη δήλωση, ο γονέας/κηδεμόνας θα αναγράφει αν ο μαθητής/μαθήτρια έχει κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας. Στην περίπτωση κατά την οποία ο μαθητής/μαθήτρια έχει χρόνιο πρόβλημα υγείας η υπεύθυνη δήλωση θα συνοδεύεται με ενημερωτικό σημείωμα όπου θα αναγράφονται: α) τα φάρμακα που πρέπει να λαμβάνει ο συγκεκριμένος μαθητής/μαθήτρια, (πρέπει να ελέγχεται το απόθεμα για τη διάρκεια της εκδρομής-μετακίνησης) β) οι πρώτες ενέργειες σε περίπτωση ανάγκης και γ) το τηλέφωνο του θεράποντος ιατρού. Οι υπεύθυνες δηλώσεις κατατίθενται εντός προθεσμίας που ορίζεται από τον Διευθυντή του σχολείου. Οι ενήλικες μαθητές/μαθήτρια υπογράφουν και καταθέτουν οι ίδιοι την υπεύθυνη δήλωση. Ειδικά για τις ΣΜΕΑΕ Β/θμιας Εκπ/σης απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων για όλες τις περιπτώσεις μετακινήσεων μαθητών και μαθητριών.

Η Ενωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας διοργανώνει σε τοπικό επίπεδο και φέτος, Διαγωνισμό Φυσικής Σχολικού Έτους 2017, ο οποίος διοργανώνεται επί σειρά ετών από Εκπαιδευτικούς Πτυχιούχους Φυσικούς της Πόλης της Θεσσαλονίκης στην Βόρεια Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία, για τους μαθητές της Ε', ΣΤ' Τάξης Δημοτικού και για τις τάξεις Α΄,Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου.

Σκοπός του Διαγωνισμού Φυσικής

Ο Διαγωνισμός Φυσικής είναι γραπτός και αξιολογεί τόσο τις γνώσεις των παιδιών στη διδακτέα ύλη της Φυσικής της τάξης τους, όσο και τη γενικότερη αντίληψή τους πάνω σε θέματα σχετικά με την επιστήμη αυτή.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό συμμετοχής των μαθητών από τα σχολεία αρκεί να έχουν δηλωθεί τα στοιχεία που απαιτούνται για την ταυτοποίηση των μαθητών και μαθητριών.

Οι μαθητές που θα διαγωνισθούν, οφείλουν να βρίσκονται την ημέρα και ώρα εξέτασης 30 τουλάχιστον λεπτά νωρίτερα, χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων.

Την ευθύνη για τη μετακίνηση προς και από το χώρο της διεξαγωγής του διαγωνισμού, έχουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι και θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τη συμμετοχή των παιδιών τους στον εν λόγω Διαγωνισμό.

Πρέπει να γράψουν τις απαντήσεις των θεμάτων με στυλό μπλε ή μαύρο, ενώ το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο πρόχειρο. Απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού και η κατοχή κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Eγγραφή των μαθητών

Όσοι μαθητές/τριες ενδιαφέρονται, μπορούν να το δηλώσουν στον διευθυντή του σχολείου.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είχαν δυσάρεστες συνέπειες και για το σχολείο μας. Δυστυχώς έσπασαν οι σωλήνες και πλημμύρισαν ο 2ος όροφος, ο 1ος όροφος και το ισόγειο. Για του λόγου το αληθές ακολουθούν φωτογραφίες.

Οι διακοπές τελείωσαν
και τα σχολεία ανοίγουν.
Παρά τα όσα ακούστηκαν,
δε χιόνισε τελικά στη Θεσσαλονίκη.
Ευτυχώς, μας βοηθά η τεχνολογία, για να δούμε λίγο χιόνι.

Περισσοτερα...

Δείτε τις ώρες που δέχονται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Για διευκόλυνσή σας όλοι οι καθηγητές δέχονται σε δύο μόνο ημέρες, την Δευτέρα και Τετάρτη.

ΩΡΕΣ-ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ-ΓΟΝΕΩΝ

Πατήστε την εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος

Αναδημοσιεύουμε άρθρο από τον ιστοχώρο http://saferinternet4kids.gr

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ή ΒΙΝΤΕΟ ή SCRATCH με θέμα «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο»

ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ: Μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων (ατομική ή ομαδική εργασία)

διαγωνισμόςΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΑΘΛΟ

Τα παιδιά που διακρίθηκαν θα κληθούν να παρουσιάσουν την εργασία τους σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου. Πιθανά έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από το κέντρο.

Τα παιδιά που διακρίθηκαν θα παρακολουθήσουν δωρεάν την θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον Παππού στο Διαδίκτυο».

Η καλύτερες εργασίες θα ανακοινωθούν στον δικτυακό χώρο του κέντρου και θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού του Κέντρου (π.χ. eBook, Webinar, Βίντεο).

Περισσοτερα...

Το μεγάλο μας τσίρκοΓια τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ο σύλλογος των καθηγητών και καθηγητριών του σχολείου αποφάσισε ομόφωνα να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας την εμβληματική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο», ένα κορυφαίο έργο του μεγάλου μας θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Περισσοτερα...

Σας ενημερώνουμε ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση πάσο.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά 0.5 ? από κάθε μαθητή/μαθήτρια και μία φωτογραφία.

Το σχολείο μας, στα πλαίσια της μείωσης του κόστους, φωτογραφίζει δωρεάν τους μαθητές / τις μαθήτριες.

Συνεπώς, οι μαθητές/μαθήτριες θα χρειαστεί να φέρουν μόνο 0,5 ?.

e-mail

Θέλοντας να επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα και γρήγορα προσπαθούμε να καθιερώσουμε τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ήδη 40 περίπου γονείς/κηδεμόνες μας έχουν δώσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση και έχουν πάρει τα πρώτα μηνύματα.

Αν θέλετε να παίρνετε και σεις μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες,
σας πληροφορούμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει

τη Δευτέρα 12-09 στις 09.00

και θα είναι κοινός για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Μετά τον αγιασμό θα δοθούν όσα βιβλία έχουμε παραλάβει.

Είναι φρόνιμο οι μαθητές και οι μαθήτριες να παρευρίσκονται στον χώρο του σχολείου ως τις 08.50 και να έχουν μαζί τους κάποιο αποθηκευτικό μέσο, π.χ. σχολική τσάντα ή σακούλες ή οτιδήποτε άλλο.

 

Ο Σύλλογος των καθηγητών και ο Διευθυντής του Σχολείου σας εύχονται καλή, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά.

Το κανάλι μας

youtube