ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Σας πληροφορούμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη.

Επειδή η 15η Αυγούστου είναι αργία, το σχολείο θα λειτουργήσει στις 16 Αυγούστου.

Από τη Διεύθυνση

Ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών και η Διευθύντρια του Σχολείου αποχαιρετούν τις καθηγήτριες Μαυρόζογλου Κατερίνα και Πιπεροπούλου Φιλαρέτη, που τοποθετήκαν σε άλλες σχολικές μονάδες και τις εύχονται καλή συνέχεια.

Παράλληλα καλοσωρίζει την Τζελέπη Άννα που επιστρέφει στο σχολείο μας και τις νέες συναδέλφισσες Αμανατιάδου Γεωργία (Τεχνολογίας) και Μιχαηλίδου Βασιλική (Αγγλικής)

Πληροφορούμε τους γονείς/κηδεμόνες ότι μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο, για να παραλάβουν τον έλεγχο επίδοσης του παιδιού τους.

Το σχολείο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 08.15 ως τις 14.00, εκτός από την Παρασκευή 15 και Τρίτη 19 Ιουνίου, ημέρες πανελλαδικών εξετάσεων, κατά τις οποίες το σχολείο λειτουργεί από τις 12.30 ως τις 14.00

Από την Διεύθυνση

Το τουριστικό γραφείο που επιλέχθηκε, μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ήταν το Herodotus Tours

Από την πλευρά του πρακτορείου τηρήθηκαν τα συμφωνημένα ,με την εξασφάλιση ιδιαίτερα καλής διαμονής και σίτισης των μαθητών καθώς και τη λεπτομερή τήρηση του προγράμματος. Ιδιαίτερο ρόλο στην επιτυχία των στόχων της εκδρομής έπαιξε η παρουσία του συνοδού από το πρακτορείο κ. Γιαννούλη Αντώνη, που φρόντισε, σε συνεργασία και καλή συνεννόηση με τους συνοδούς καθηγητές, να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με την ιστορία και τα πολιτιστικά στοιχεία της Αθήνας, και της ξεναγού του πρακτορείου για την άψογη ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο βράχο της Ακρόπολης.

Το ξενοδοχείο που επιλέχθηκε ήταν το Odeon Hotel 3*. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη. Είναι καθαρό και πολιτισμένο με ευγενικό και φιλικό προσωπικό. Η διαμονή των μαθητών, σε δωμάτια που διαθέτουν ηχομόνωση και κλιματισμό, ήταν πολύ καλή. Διαθέτει εστιατόριο και μπαρ. Καθημερινά οι μαθητές σερβίρονταν πλούσιο πρωινό.

Η μετάβαση και η επιστροφή πραγματοποιήθηκαν οδικώς με το ίδιο πρακτορείο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι συνοδοί καθηγητές

Ιακωβίδης Κων/νος, ΠΕ02

Δικμάνη Θεοφανή, ΠΕ03

Το καλοκαίρι πλησιάζει, τα μαθήματα τελειώνουν και μεις το γιορτάζουμε.

Την Τετάρτη το απόγευμα, από τις 6.00 μ.μ.
σας περιμένουμε στο σχολείο,
για να αποχαιρετήσουμε τους μαθητές της Γ' τάξης,
να αφήσουμε πίσω τα μαθήματα
και να διασκεδάσουμε, τρώγοντας τα πιο νόστιμα σουβλάκια της πόλης,
πίνοντας αναψυκτικά (οι μαθητές/τριες) και ποτά (οι μεγάλοι)
και χορεύοντας.

Είστε όλοι καλεσμένοι, μικροί και μεγάλοι.

Την Παρασκευή 20/4/2018 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την Διευθύντρια του 44ου σχολείου του Sochi της Ρωσίας κυρία Korneva Margarita Ivanovna, εν όψει της αδελφοποίησης των σχολείων μας.

Κατόπιν επισκεφθήκαμε μνημεία της γειτονιάς μας. Ο κ. Παπαθανασίου Ιωάννης καθηγητής φιλόλογος του σχολείου μας ανέλαβε την ξενάγηση στον Άγιο Νικόλαο τον Ορφανό και στη Ροτόντα, ενώ στο Ισλαχανέ μας ξενάγησε η υπεύθυνη του μουσείου κ. Κονδυλίδου Αρετή.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρατέθηκε σε παραδοσιακό ουζερί της πόλης μας από τη Διευθύντρια του σχολείου μας και την Διευθύντρια του 44ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, το οποίο συμμετέχει επίσης στη αδελφοποίηση με το ρώσικο σχολείο.

Την Δευτέρα 23/4/2018 σε επίσημη τελετή στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς έλαβε χώρα η υπογραφή των Συμφώνων Συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων σχολείων, από τους έλληνες διευθυντές.

Περισσοτερα...

Κλιμάκιο του Κρατικού Θέατρου Βόρειας Ελλάδας επισκέφτηκε το σχολείο μας την Πέμπτη, 23/02/2018, και παρουσίασε ένα μονόπρακτο σχετικό με την εφηβεία, την οικογένεια και τη χρήση υπολογιστών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Την παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες της Β' και Γ΄ τάξης, χωρισμένοι σε τρία τμήματα. Κάθε φορά μετά την παράσταση οι ηθοποιοί καλούσαν τους μαθητές να αναλάβουν δράση και να παρουσιάσουν, ως θεατρικό παιχνίδι, κάποιες στιγμές της καθημερινότητας και των ενδιαφερόντων τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παράσταση.

Περισσοτερα...

Την Τρίτη, 21/03/2018, επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι μαθητές/τριες του 44ου και 45ου Δημ. Σχ. συνοδευόμενοι από τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων τους. 

Οι μαθητές/τριες, αφού ενημερώθηκαν για τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, από την παιδική στην εφηβική ηλικία, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, με σκοπό την ευκολότερη μετάβασή τους από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη.

Περισσοτερα...

Την Τρίτη, 20/3/18, η Α΄ τάξη επισκέφτηκε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις», που βρίσκεται στη Θέρμη, όπου και ενημερώθηκε για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη-ενημέρωση.

Περισσοτερα...

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

σας πληροφορούμε ότι οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών/τριών θα δοθούν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου από τις 12.30 ως τις 14.00.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας δόθηκε σε κάθε παιδί πρόσκληση στην οποία αναγράφονται αναλυτικά:
α) η αίθουσα από την οποία θα παραλάβετε τον έλεγχο
β) τα διδασκόμενα μαθήματα
γ) οι εκπαιδευτικοί και η αίθουσα στην οποία θα βρίσκονται.

Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας την πρόσκληση.

Αν δεν μπορείτε για οποιοδήποτε λόγο να έρθετε την Πέμπτη, μπορείτε να επισκέπτεστε το σχολείο οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα από τις 08.00 ως τις 14.00

 

Η Διευθύντρια

Αικατερίνη Παλαιοχωρινού

Σήμερα Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου.

Ψήφισαν 145 μαθητές/τριες

Έγκυρα: 142

Άκυρα: 3

Οι υποψήφιοι/ες έλαβαν τις παρακάτω ψήφους :

Περισσοτερα...

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 29/9/2017 στις 9:00 π.μ. θα επισκεφτεί το σχολείο μας ο κ. Τσαπουρνάς, Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο οποίος θα ενημερώσει τους μαθητές της Γ' τάξης για τις σπουδές μετά το γυμνάσιο.

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να παρευρεθείτε στην ενημέρωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η ενημέρωση θα διαρκέσει 1 διδακτική ώρα.

Επίσης, σας ενημερώνουμε για το απογευματινό πρόγραμμα επισκέψεων στο ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου (Εθνικής Αμύνης, 8) σύμφωνα με το οποίο, ο υπεύθυνος ΣΕΠ κ.Τσαπουρνάς, δέχεται γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Γ' τάξης για ατομική συνεδρία Συμβουλευτικής στήριξης μαθητή/τριας, Δευτέρα και Πέμπτη (13.00 μ.μ. ? 19.00 μ.μ.), αφού προηγηθεί απαραίτητα διαδικτυακή επικοινωνία στο e-mail του ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ή επικουρικά τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο στο τηλ. του ΚΕΣΥΠ: 2310230613, όπου θα πρέπει να αναφέρονται στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το Σχολείο του, το αίτημα της συνεδρίας, καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας του γονέα-κηδεμόνα.

Η Διευθύντρια

Παλαιοχωρινού Αικατερίνη

40

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης με θέμα "Σαράντα χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση" για μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε.

Με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών λειτουργίας στη χώρα μας, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Σαράντα χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

8

8ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

Cinema... διάβασες;

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Το κανάλι μας

youtube