ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Στις 13 και 14 Ιανουαρίου μαθητές της Α’ και Γ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την έκθεση ζωγραφικής «τσίκι τσίκι» με έργα του Αλέξη Ακριθάκη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε περισσότερα από 70 έργα του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη από την ομότιτλη σειρά στο πλαίσιο της επετείου των 80 χρόνων από τη γέννηση του. Ακολουθούν στιγμιότυπα από την επίσκεψη.

 

 

Θα προσπαθήσω ώστε η κατάθεσή μου αυτή για το διωγμό και την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης επί γερμανικής κατοχής να είναι ξερή —ξερή και στεγνή— χωρίς ιστορικές και φιλολογικές επεκτάσεις ή αμφίβολα ακούσματα. Και όλα αυτά από σεβασμό προς το φριχτό μαρτύριό τους, που μόνο το πένθος και την άκρα σοβαρότητα εμπνέει.
Δεν είναι, άλλωστε, πολλά, ούτε ιδιαιτέρως συνταραχτικά αυτά που έχω να πω εγώ για την υπόθεση, γιατί ήμουν τότε μικρό παιδί —φτωχός και περίκλειστος έφηβος— με βάσανα και προβλήματα, που τον κρατούσαν κιόλας σε απόσταση από τους άλλους. Πάντως, οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη ήταν τόσο πολλοί και τόσο μπλεγμένοι με τη ζωή μας, ώστε όσο κλειστός και αν ήσουν ήταν αδύνατο να μην υποπέσει στην αντίληψή σου η συμφορά, που τους είχε βρει.

Περισσοτερα...

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος!

 

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι για τα αποσπάσματα από τη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του σχολείου μας.

 

Αθηναϊκά Κάλαντα και Εισαγωγή στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σχολείου

Θεατρικό

Ποντιακά Κάλαντα

Κάλαντα Χίου

Κάλαντα Πελοποννήσου

Κεφαλονίτικα Κάλαντα

Ικαριώτικα Κάλαντα

Τρίγωνα Κάλαντα

 

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 18ης Δεκεμβρίου 2006
σχετικά με τις βασικές ικανότητες της δια βίου μάθησης
(2006/962/ΕΚ)
ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ — ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Ιστορικό και στόχοι
Καθώς η παγκοσμιοποίηση συνεχίζει να φέρνει την Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, κάθε πολίτης θα χρειασθεί ένα ευρύ φάσμα βασικών ικανοτήτων για να προσαρμοσθεί με ευελιξία σε έναν γοργά μεταβαλλόμενο και στενά αλληλεξαρτώμενο κόσμο.
Η εκπαίδευση με τη διττή της αποστολή — κοινωνική και οικονομική — θα πρέπει να διαδραματίσει βασικό ρόλο, εξασφαλίζοντας ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα αποκτήσουν τις βασικές ικανότητες που χρειάζονται προκειμένου να μπορέσουν να προσαρμοσθούν με ευελιξία στις μεταβολές αυτές.

Περισσοτερα...

Προς γονείς/κηδεμόνες

Εξαιτίας των συνεχών μετακινήσεων των εκπαιδευτικών σε διάφορα σχολεία,
οι ώρες επισκέψεων έχουν αλλάξει.
Δείτε τις ώρες που δέχονται οι καθηγητές/τριες
πατώντας εδώ.

Τελευταία θεώρηση 12/12/2019

Το κανάλι μας

youtube