ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2018-2019 Εργασίες Μαθητριών/τών

Οι μαθητές/-τριες του Β2 παρουσιάζουν το σκετς "Ο Αποχαιρετισμός του Έκτορα και της Ανδρομάχης" στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιλιάδας.Υπεύθυνη καθηγήτρια Τσελέντη Αιμιλία.

Παρακολουθήστε το βίντεο.

Ο Απόλλωνας, έχοντας λυπηθεί τον Πρίαμο, τον σκέπασε με ομίχλη για να πάει να ζητήσει συγχώρεση από τον Αχιλλέα και να πάρει πίσω το σώμα του νεκρού γιου του. Η ομίχλη ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να μεταφερθεί ο Πρίαμος στην σκηνή του Αχιλλέα χωρίς να τον δει η φρουρά.

Ωστόσο δεν ήταν και ο πιο αποδοτικός, γιατί όταν η ομίχλη διαλύθηκε μπροστά στον έκπληκτο Αχιλλέα και εμφανίστηκε η μορφή του Πρίαμου, εκείνος τρόμαξε, νομίζοντας πως οι θεοί του έστειλαν ένα σημάδι και αρπάζοντας το σπαθί του προσπάθησε να κομματιάσει την μορφή του Πρίαμου. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, γιατί ακούστηκε μια κραυγή πόνου και ταυτόχρονα το σώμα του άτυχου Πρίαμου ήταν πεσμένο μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Περισσοτερα...

Μετά το ταξίδι στη Λογοτεχνία της Γ' Γυμνασίου, στην ελληνική λογοτεχνία από τα δημοτικά μέχρι τη σύγχρονη ποίηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 γράφουν τις δικές τους δημιουργίες με αφορμή τις λέξεις: θάλασσα, καλοκαίρι, μαύρο.

Ευχαριστώ τους μαθητές και τις μαθήτριές μου που με βοήθησαν σ' αυτό το ταξίδι. Ελπίζω να το διασκέδασαν όσο κι εγώ!
Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσοτερα...

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας, μαθητές/τριες από το Β’2 μαζί με τη βοήθεια της φιλολόγου κ.Ζιώγα Σ. ετοίμασαν τη δραματοποίηση του διηγήματος του Α.Τσέχωφ. Οι μαθητές ανέλαβαν με ενθουσιασμό τους ρόλους, τη σκηνοθεσία, τα κουστούμια,τη μουσική...

Στο σύντομο αφήγημα του Τσέχωφ «Ένας Αριθμός», η δεσποινίς Ιουλία αντιπροσωπεύει τον άβουλο ανθρώπινο τύπο που δεν τολμά να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και συχνά πέφτει θύμα οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης. O Τσέχωφ σκιαγραφεί με απλό και αστείο τρόπο την παθητική ψυχολογία, η οποία χαρακτήριζε σε μεγάλο βαθμό τη γυναικεία συμπεριφορά τα παλαιότερα χρόνια.

Παρακολουθήστε το βίντεο.

Η διευθύντρια του σχολείου και ο σύλλογος των καθηγητών, καθηγητριών συγχαίρουν τον μαθητή του Γ1 Πέτρο Μπουρβάνη για το 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος με θέμα τα οχυρά.

Ακολουθεί το διήγημα του Πέτρου:

Περισσοτερα...

Στις 22/03 παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση σε χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης η εργασία της ομάδας Ecomobilty του σχολείου μας.

Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν η κυρία Γεωργία Αμανατιάδου και ο κύριος Κωνσταντίνος Ιακωβίδης.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές:

Παγαρτάνης Κωνσταντίνος
Μπουρβάνης Πέτρος
Καλαντζίδης Μηνάς
Εμμανουηλίδης Νίκος
Ελευθεριάδου Δέσποινα
Νικολαΐδου Ιωάννα
Λεπτοκαροπούλου Άννα
Δάμτσα Τζανέτ

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας εδώ.

Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Περισσοτερα...

10 Λόγοι για να επισκεφτείτε τον Νομό Σερρών

 

"Κάτι που με εντυπωσίασε απ'το υλικό που δiδαχθήκαμε από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ"

 

Άννα Φρανκ

 

Ο ψεύτης παππούς

 

Το αγαπημένο μου βιβλίο

 

Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής

 

10 Λόγοι για να επισκεφτεί κανείς τα Χανιά

 

Σύρος

   Στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας της Β΄ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός μεταξύ των μαθητών για την καλύτερη ιστορία που περιγράφει την τύχη του Σπερματοζωαρούλη……

Ψηφίστηκε η εκδοχή της μαθήτριας Ουρανίας Χατζηαναστασίου.

Συγχαρητήρια……

  

Περισσοτερα...

Το κανάλι μας

youtube