ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2018-2019 Γιορτές-Εκδηλώσεις

Με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κυρίας Αμανατιάδου οι μαθητές/τριες της Α' τάξης επισκέφτηκαν το Zero Waste Lab στη Δ.Ε.Θ. 

Εκεί είχαν την ευκαρία να μάθουν για τα σκουπίδια, για τις κατηγορίες των σκουπιδιών, τα σκουπίδια από πλαστικό, την επαναχρησιμοποιήσή τους και τη σημασία της ανακύκλωσης.

Παράλληλα είδαν έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που χρησιμοιπώντας ανακυκλωμένο πλαστικό κατασκεύαζε νέα αντικείμενα έτοιμα για χρήση. 

Ακολουθούν φωτογραφίες και μια ταινία μικρού μήκους με τη λειτουργία του τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Περισσοτερα...

 Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, Παγαρτάνη Κωνσταντίνο, Μπουρβάνη Πέτρο, Λεπτοκαροπούλου Άννα, Νικολαίδου Ιωάννα, Καλαντζίδη Μηνά, Δάμτσα Τζανέτ, Εμμανουηλίδη Νικόλαο, Ελευθεριάδου Δέσποινα και στους εκπαιδευτικούς Αμανατιάδου Γεωργία και Ιακωβίδη Κωνσταντίνο για τη μεγάλη τους επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό   ECOMOBILITY για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση, που διακρίθηκαν ανάμεσα σε ομάδες μαθητών από 31 Σχολεία από 28 πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα η οκταμελής ομάδα του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης έλαβε:

Το 1ο Βραβείο δραματουργικής-θεατρικής έκφρασης, με το οποίο οι μαθητές μας θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στα Καλάβρυτα.

Την 2η Θέση Πανελλαδικά στο Διαγωνισμό ECOMOBILITY για το σύνολο της εργασίας και της παρουσίασής της.

Περισσοτερα...

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 15-19 Απριλίου 2019, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας προσέγγισαν μέσα από προβολές ταινιών, ερωτηματολόγια, συζητήσεις, εικαστικά έργα και θεατρικά σκετς τις εξής θεματικές ενότητες:
 
  • Πρόληψη κατά των Εξαρτήσεων και του Εθισμού
  • Έμφυλες ταυτότητες
  • Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα/Σεβασμός του Άλλου
  • Οδική Ασφάλεια και Κυκλοφοριακή Αγωγή
  • Διατροφή και  Ποιότητα Ζωής

 

Περισσοτερα...

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό "κάν'το ν'ακουστεί 2019"  που φέτος είχε το θέμα "η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους" με το τραγούδι του Φερνάντο Κάλλο, μαθητή του Β2, "Το Έχω Ζήσει" (νούμερο 68). Εκτός από την επίσημη βράβευση δίνονται και βραβεία ψηφοφορίας κοινού. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες συμμετοχές που αξίζει να ακούσετε. Για να δείξετε ότι σας αρέσει μια συμμετοχή, ακολουθείτε το σύνδεσμο, πατάτε το βελάκι για ακρόαση και στη συνέχεια εμφανίζεται δίπλα μια καρδούλα και την πατάτε και αυτή!
 
       
        
       
                                                                            

 

Tην Τρίτη 5/3/2019 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου ενημέρωση για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης από εκπροσώπους της ΕΜΑΚ.

 

 

thumbnail IMG_20190305_101400thumbnail IMG_20190305_110937

 

Οι μαθητές του Α2 συμμετείχαν στο πρότζεκτ της καθηγήτριας εικαστικών Sarah Cornette με τίτλο "WHAT IS IMPORTANT ABOUT OUR COMMUNITY?" συνεχίζοντας τον καμβά που ζωγράφισαν οι μαθητές της στη Β. Καρολίνα και που στη συνέχεια θα συμπληρωθεί από πρόσφυγες στη Σάμο. Ακολουθούν φωτογραφίες.

Περισσοτερα...

Στις 14 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Πέμπτη 27 μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης , επισκέφθηκαν το Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής eduACT,  δράση για την εκπαίδευση που βρίσκεται στην Τσιμισκή 136, με συνοδούς την κ. Αμανατιάδου Γεωργία <Τεχνολογίας> και τον κ. Παπαδόπουλο Σωτήρη <Φυσικό>. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά. Ενημερώθηκαν, συναρμολόγησαν, προγραμμάτισαν και δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε θέματα ρομποτικής. Η διάρκεια της δράσης ήταν δύο ώρες. Ακολουθούν φωτογραφίες και σύνδεσμοι βίντεο από την επίσκεψη.

Περισσοτερα...

Για μια ακόμη φορά ο κ. Ιακωβίδης, η κα. Μιχαηλίδου και η κα. Αμανατιάδου μας εξέπληξαν με τη δημιουργικότητά τους! Τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου μας παρουσίασαν μια περιεκτική γιορτή με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, εξαιρετική επιλογή ποιημάτων συνδυασμένη με άριστη απαγγελία από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ακολούθησαν τρία τραγούδια από τη χορωδία και η εκδήλωση έκλεισε με μια φρέσκια και «πειραγμένη» παράσταση του έργου του Β. Αναστασιάδη «Ο Γιώργος Παπαδόπουλος ανακρίνεται».

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη γιορτή και δύο ταινίες, η πρώτη με τραγούδια της χορωδίας και η δεύτερη (σε δύο μέρη) με το θεατρικό.

Περισσοτερα...

 Οι μαθητές της Α' και Β' τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις πρόβες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και να μάθουν όρους της όπερας.

Ακολουθεί βίντεο από τις πρόβες:

Περισσοτερα...

Με διαφορετικό τρόπο τιμήσαμε φέτος την επέτειο του ΟΧΙ. Αφήσαμε το σχολείο κι ανεβήκαμε στα κάστρα, στο Γεντί Κουλέ, το περίφημο Επταπύργιο. Μέσα από την περιήγηση στον χώρο, τις ιστορικές αναφορές, τα δρώμενα και τη μουσική γνωρίσαμε την ιστορία του μνημείου και παράλληλα τιμήσαμε τους αγωνιστές ενάντια στον Φασισμό-Ναζισμό.

Περισσοτερα...

Το κανάλι μας

youtube