ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2015-2016 Δράσεις εντός & εκτός

kamara-08-Ανάγλυφο της ΚαμάραςΟι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β3 στις 18 Απριλίου 2016, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων, ξενάγησαν τους διερχόμενους στο γνωστό-άγνωστο μνημείο της πόλης μας, την Αψίδα του Γαλέριου. Παράλληλα διοργάνωσαν και έκθεση με φωτογραφίες της Αψίδας από τα τέλη του 19ου αιώνα ως τα μέσα του 20ού.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση

Περισσοτερα...

Ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Βασιλόπουλος Θωμάς επέδωσε στη μαθήτρια της Γ' τάξης Λίλα Ποθητού τον έπαινο της Μαθηματικής Εταιρείας για τη διάκρισή της στο διαγωνισμό Μαθηματικών. Ακολουθούν φωτογραφίες από τη βράβευση.

Περισσοτερα...

Οι μαθητές της Α' και της Β' τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν στις 09 Φεβρουαρίου 2016 την εκδήλωση που οργάνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Στην εκδήλωση εκτός από τον υποστράτηγο κ. Σφακιανάκη μίλησαν εκπρόσωποι της οργάνωσης "Χαμόγελο του Παιδιού", η κυρία Έλενα Ράπτη, Ολυμπιονίκες και ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς.

Στο τέλος της εκδήλωσης μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν παρουσίασαν προβολή σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση. Το σχολείο μας εκπροσώπησε επάξια η μαθήτρια Λυδία Τουλουμίδου.

Ακολουθούν φωτογραφίες και ταινία από την εκδήλωση

Περισσοτερα...

DSC 1113 Το ψηφιδωτό του Όσιου ΔαβίδΣτις 8 Φεβρουαρίου 2016 και στις 28 Μαρτίου οι μαθητές του Β3, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα παρακάτω μνημεία της Θεσσαλονίκης: Ροτόντα, Αψίδα Γαλέριου, Αχειροποίητος, Μπέη Χαμάμ (Λουτρά Παράδεισος), Ρωμαϊκή Αγορά, Άγιος Δημήτριος, Αίγλη, Αλατζά Ιμαρέτ, Όσιος Δαβίδ, Μονή Βλατάδων, Άγ. Νικόλαος Ορφανός

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους παραπάνω χώρους από τους συμμαθητές τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες της επίσκεψης

Περισσοτερα...

Στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II, διοργανώνεται ο τρίτος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Οι μαθητές καλούνται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με ατομικά ή ομαδικά έργα τους που προάγουν την υγιεινή συμπεριφορά όσον αφορά στο κάπνισμα.

Ο διαγωνισμός αφορά σε μαθητές, οι οποίοι φοιτούν στις Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, στις A', B' και Γ' Γυμνασίου και στην Α' Λυκείου. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν έργα τύπου κόμικς με θέμα «Μαθαίνω Να Μην Καπνίζω». Το κάθε κωμικογράφημα θα μπορεί να αποτελείται από μία ή περισσότερες εικόνες, συνοδευόμενες ή όχι από κείμενο. Η μέγιστη έκταση του κάθε έργου έχει οριστεί σε μία σελίδα μεγέθους Α4 (21 x 29,7 cm). Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα διάφορες τεχνικές σχεδίου, φωτογραφίας κ.λπ. ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους.

Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 25η Νοεμβρίου 2015. Τα έργα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ως συνημμένο αρχείο pdf στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Το email θα πρέπει να έχει ως θέμα «Για τον 3ο ΠΜΔΕΚ» και να επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής κάθε συμμετέχοντα σε ψηφιακή μορφή, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη. Τέλος, είναι σκόπιμο να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα ώστε το αρχείο pdf να μην υπερβαίνει σε μέγεθος τα 5 MB.

Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δείτε τον ιστοχώρο του διαγωνισμού

Το κανάλι μας

youtube