ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Αδελφοποίηση-братание

Στιγμές από την αδελφοποίηση του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης με το 44ο σχολείο από το Σότσι της Ρωσίας.

Στη πλαίσιο της αδελφοποίησης του σχολείου μας με το 44ο σχολείου του Σότσι της Ρωσίας οι Ρώσοι εκπαιδευτικοί που μας επισκέφτηκαν παρακολούθησαν δύο ώρες μαθημάτων από τους εκπαιδευτικούς Κωνσταντίνο Ιακωβίδη και Σοφία Ζιώγα. 

Δείτε το μάθημα με τον κ. Ιακωβίδη

 

 

Δείτε το μάθημα με την κα Ζιώγα

λογότυποΤην Τετάρτη 27/3/2018 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τη Διευθύντρια του 44ου σχολείου του Sochi της Ρωσίας κυρία Korneva Margarita Ivanovna συνοδευόμενη από εκπαιδευτικούς του σχολείου της, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των σχολείων μας.

Μετά την υποδοχή, τον πρωινό καφέ, την ξενάγηση στους χώρους του σχολείου μας και την παρακολούθηση δύο μαθημάτων από την κυρία Ζιώγα και από τον κύριο Ιακωβίδη, παρουσιάσαμε στους καλεσμένους μας χορούς και τραγούδια της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Την επιμέλεια της ορχήστρας είχαν οι καθηγήτριες Νίκη Σερενίδου και Βασιλική Μιχαηλίδου. Για τα χορευτικά φρόντισε η καθηγήτρια Ελένη Λώλου.

Βίντεο από την εκδήλωση του μαθητή Λουκά Ευστρατίου θα δείτε στο κανάλι μας στο youtube πατώντας εδώ.

Ακολουθούν φωτογραφίες 

Περισσοτερα...

Από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Αδελφοποίησης  μεταξύ  ελληνικών και ρωσικών σχολικών μονάδων, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Παλαιοχωρινού Αικατερίνη ταξίδεψε στη Ρωσία ως μέλος αποστολής, στην οποία συμμετείχαν διευθυντές και άλλων σχολικών μονάδων που αδελφοποιούνται με σχολεία της Ρωσίας, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Κιλκίς και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή των Συμφώνων Συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων σχολείων.

Περισσοτερα...

Την Παρασκευή 20/4/2018 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την Διευθύντρια του 44ου σχολείου του Sochi της Ρωσίας κυρία Korneva Margarita Ivanovna, εν όψει της αδελφοποίησης των σχολείων μας.

Κατόπιν επισκεφθήκαμε μνημεία της γειτονιάς μας. Ο κ. Παπαθανασίου Ιωάννης καθηγητής φιλόλογος του σχολείου μας ανέλαβε την ξενάγηση στον Άγιο Νικόλαο τον Ορφανό και στη Ροτόντα, ενώ στο Ισλαχανέ μας ξενάγησε η υπεύθυνη του μουσείου κ. Κονδυλίδου Αρετή.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρατέθηκε σε παραδοσιακό ουζερί της πόλης μας από τη Διευθύντρια του σχολείου μας και την Διευθύντρια του 44ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, το οποίο συμμετέχει επίσης στη αδελφοποίηση με το ρώσικο σχολείο.

Την Δευτέρα 23/4/2018 σε επίσημη τελετή στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς έλαβε χώρα η υπογραφή των Συμφώνων Συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων σχολείων, από τους έλληνες διευθυντές.

Περισσοτερα...

Το κανάλι μας

youtube