ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Αδελφοποίηση-братание Επίσκεψη στο Σότσι στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης

Από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Αδελφοποίησης  μεταξύ  ελληνικών και ρωσικών σχολικών μονάδων, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Παλαιοχωρινού Αικατερίνη ταξίδεψε στη Ρωσία ως μέλος αποστολής, στην οποία συμμετείχαν διευθυντές και άλλων σχολικών μονάδων που αδελφοποιούνται με σχολεία της Ρωσίας, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Κιλκίς και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή των Συμφώνων Συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων σχολείων.

Η κ. Παλαιοχωρινού μετέβη στο Σότσι της Ρωσίας, όπου βρίσκεται το Νο 44 σχολείο με το οποίο αδελφοποιείται το σχολείο μας. Στην αποστολή στο Σότσι μετείχαν επίσης διευθυντές και άλλων σχολείων που αδελφοποιούνται με σχολικές μονάδες της περιοχής. Επικεφαλής της αποστολής ήταν η κα Πετράκη Ασημακοπούλου Ζαχαρούλα, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής  Θεσσαλονίκης. Τα  μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν το Σχολείο № 44 του Σότσι, το Σχολείο № 25 του Άντλερ, το Σχολείο № 65 της Κράσναγια Πολιάνα, και τον  Παιδικό Σταθμό  № 117 της Κράσναγια Πολιάνα, στον οποίο διδάσκεται  η ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.

Η υποδοχή και η φιλοξενία από την ελληνική κοινότητα καθώς και από τα σχολεία ήταν εξαιρετική. Η κα Medvedeva Οlga , Διευθύντρια Παιδείας του Σότσι, η κα Κόρνεβα Μαργαρίτα, Δ/ντρια του Σχολείου  № 44, η κα Ντζίκια Ταμάρα, Δ/ντρια του Σχολείου  №25, ο κος Πολτοράτσκι Σεργκέι, Διευθυντής  του Σχολείου №65 και η κα Λάρκινα Ναταλία, Δ/ντρια του παιδικού σταθμού № 117  υποδέχτηκαν την ελληνική αποστολή  στα σχολεία τους με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη.

Πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη στο Δημαρχείο  του Σότσι και συνάντηση  με την κα Αντιδήμαρχο. Ο κος Χριστόφορος Καρακασής, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σότσι, είχε σχεδιάσει τη διαμονή, τις μετακινήσεις, τα γεύματα και τις ξεναγήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής  με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής, το σύνολο της ελληνικής  αποστολής και των Ρώσων συμμετεχόντων ξεναγήθηκαν στην Επιχείρηση καλλιέργειας πέστροφας, στο Μουσείο Γυαλιού, στα ιστορικά αξιοθέατα του Σότσι,, στον Ναό του Αγίου Γεώργιου στο χωριό Λεσνόγιε (Lesnoe), στο Ολυμπιακό Πάρκο στο Άντλερ και στις χειμερινές ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Roza Khutor.

Καθημερινά, οι επισκέψεις  ολοκληρώνονταν  με υπέροχα γεύματα  από παραδοσιακές συνταγές  που προσφέρονταν στην  ελληνική αποστολή από τους φιλοξενούντες. 

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αδελφοποίησης επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν και να συμβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτυχία του προγράμματος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προς όφελος των μαθητών και των λαών των δύο χωρών Ελλάδος και Ρωσίας.

Επίσκεψη στο Σότσι

Το κανάλι μας

youtube