ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Με αφορμή το κείμενο «Λεώνη» της Μαρίας Πυλιώτου δόθηκε η εργασία: Φανταστείτε ότι είστε ένα άτομο με κινητικά προβλήματα. Γράψτε ένα κείμενο στο οποίο να περιγράφετε μια ημέρα από τη ζωή σας.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

            Το πρωί, ενώ βρισκόμουν στο κρεβάτι, είχα ένα μούδιασμα στα πόδια και πριν προλάβω να σηκωθώ καλά καλά, σωριάστηκα στο πάτωμα.

Η μαμά μου τρόμαξε πολύ, όταν με είδε πεσμένη κάτω. Αμέσως πήρε τηλέφωνο το γιατρό και λίγο αργότερα ήρθε και το ασθενοφόρο. Όπως καταλαβαίνεις, καλό μου ημερολόγιο, τώρα βρίσκομαι στο νοσοκομείο.

            Όταν ξύπνησα νωρίτερα, βρήκα πολλά άτομα από πάνω μου: τη μαμά, τον μπαμπά, τους θείους και τις θείες. Αφού φύγανε όλοι, έμεινε η μαμά μόνο. Μου διηγήθηκε όλα όσα είχαν συμβεί, καθώς εγώ μάλλον είχα χάσει τις αισθήσεις μου για αρκετή ώρα. Αφού οι γιατροί είχαν κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις, το μυστήριο είχε σχεδόν λυθεί: εξαιτίας κάποιου παλιού χτυπήματος, δε θα μπορούσα να περπατήσω. Για λίγο καιρό, βέβαια, μου τόνισε η μαμά μου.

            Βράδιασε πια. Όλο το βράδυ σπάραξα στο κλάμα. Τι κακό είναι αυτό που με βρήκε; Τα συναισθήματά μου είναι απερίγραπτα! Είναι σαν να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου!

            Κάποιος ήρθε στο δωμάτιο, γι? αυτό σ? αποχαιρετώ για τώρα. Καληνύχτα, λοιπόν;

Σμαράγδα Βάϊς, Α1

Το κανάλι μας

youtube