ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Το σχολείο Μολύβι&Χαρτί 8ο τεύχος Το πιο εντυπωσιακό ρεκόρ Γκίνες

Μαρία ? Τσαμπίκα Ιορδανίδου

Recor Guinness:

Όταν ακούμε αυτές τις δύο λέξεις, συνήθως το μυαλό όλων μας πηγαίνει σε περίεργα και ακατόρθωτα πράγματα. Αν όμως καθήσουμε και το σκεφτούμε καλύτερα, ίσως να μην είναι και κάτι τόσο περίπλοκο. Φτάνει μόνο να υπάρχει θέληση, υπομονή και συνεργασία ? κάτι που σπάνια συναντάμε στην καθημερινότητά μας πλέον.

2Με αυτό το σκεπτικό, κατέληξα - σύμφωνα με το δικό μου κριτήριο- στο πιο εντυπωσιακό ρεκόρ Γκίνες το οποίο διαθέτει αυτά τα τρία στοιχεία που βοηθούν στην επίτευξη του στόχου εισαγωγής στο βιβλίο αυτό.

Το ρεκόρ αυτό αναφέρεται σε έναν Αμερικάνο που έχτισε τον υψηλότερο πύργο από άμμο! Πιο συγκεκριμένα...

Πρόκειται για τον Αμερικανό καλλιτέχνη Rusty Croft, ο οποίος στην παραλία της πόλης Niteroi στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κατόρθωσε σε διάρκεια μίας εβδομάδας να χτίσει έναν πύργο 12 μέτρων από άμμο (θέληση & υπομονή). Βέβαια, σε αυτήν την προσπάθεια δεν ήταν μόνος του. Τον βοηθούσε μία ομάδα στη μεταφορά της άμμου και το χτίσιμο. Τον υποστήριξαν επίσης δύο Αμερικάνικες εταιρίες, οι οποίες μέσω αυτού του πύργου προώθησαν τα εμπορικά τους σήματα στη Βραζιλία! Πρόκειται για ένα όμορφο δημιούργημα που κέρδισε τα βλέμματα των περαστικών και μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που στάθηκαν δίπλα του, για να φωτογραφηθούν.

Το κανάλι μας

youtube