ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα 8ο τεύχος

Της Ιωάννας Μαλίκη

Η σχολική εφημερίδα τη φετινή χρονιά αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια έρευνα σχετικά με το βασικό μας θέμα, τις τέχνες. Ρωτήσαμε τους μαθητές του 3ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης. 142 μαθητές μάς βοήθησαν να διεξαγάγουμε την έρευνά μας και να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα, με βάση τις απαντήσεις τους. 80 από αυτούς ήταν κορίτσια, 62 αγόρια. Οι ερωτήσεις που θέσαμε πολλές. Οι απαντήσεις που πήραμε ενδιαφέρουσες. Αρκετά αγόρια δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν. Ονομάσαμε την έρευνά μας «Άκου τι μας είπαν». Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματά της.

Δες τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.

Συνέντευξη της Μαρίας Ιορδανίδου

Οι Beast Mode είναι μια ομάδα χορευτών Hip-Hop της σχολής Danza Fuerte στη Θεσσαλονίκη, που αποτελείται από τους Μαρία Φιλιππίδου, Πασχάλη Ζιούδη, Αντιγόνη Ζέρβα, Δημήτρη Ταμπάκη, Αλέξανδρο Χαραλάμπους, Χρύσα Παπουλίδου, Ανδριάνα Αρμάου, Σάσα Κανονίδου, Κική Μαδετζίδου (μαθητές) και το χορογράφο και δάσκαλο Hip-Hop της σχολής, Μιχάλη Ποριάζη, από τον οποίο πήραμε και τη συνέντευξη που ακολουθεί.

Περισσοτερα...

Από τον Δημήτρη Νικολακάκη

Ερώτηση (1)

Πότε και πως αποφασίσατε να επιλέξετε τις σπουδές που αφορούν την τέχνη της ζωγραφικής;sxedio2

Απάντηση

Από μικρό παιδί η ζωγραφική με γοήτευε πάρα πολύ. Καθώς μεγάλωνα, οι γονείς μου με παρότρυναν να σκεφτώ τι θα μου άρεσε ''πραγματικά'' να σπουδάσω. Έτσι έψαξα να βρω σπουδές που να είχαν κάποιες εικαστικές προεκτάσεις, τότε η σχολή Καλών Τεχνών μόλις είχε δημιουργηθεί στην πόλη μας και μου ήταν άγνωστη . Σπούδασα πρώτα διακόσμηση και μετά γραφιστική. Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη σχολή, αποφάσισα ότι ήταν ό,τι ακριβώς ήθελα να γίνω! Έτσι έδωσα εξετάσεις και πέρασα.

Περισσοτερα...

Θεσσαλονίκη, 22-4-2015

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης επισκεφθήκαμε πρόσφατα τον πανεπιστημιακό χώρο στα πλαίσια του σχολικού περιπάτου και σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή, για να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τη ρύπανση της περιοχής.

Περισσοτερα...

Γκίλντα Μπαριαμλλάρι

«Θα μπορούσα να είμαι το πιο ζουμερό, το πιο γευστικό, το πιο συναρπαστικό ροδάκινο του κόσμου και να προσφέρομαι σε όλους. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στα ροδάκινα. Αυτοί θα θελήσουν ίσως να γίνω μπανάνα. Πόσο συχνά δε γινόμαστε μπανάνες για άλλους!»

Λέο Μπουσκάλια, «Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις»

Περισσοτερα...

Το κανάλι μας

youtube