ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα 8ο τεύχος Συνέντευξη με έναν καλλιτέχνη

Από τον Δημήτρη Νικολακάκη

Ερώτηση (1)

Πότε και πως αποφασίσατε να επιλέξετε τις σπουδές που αφορούν την τέχνη της ζωγραφικής;sxedio2

Απάντηση

Από μικρό παιδί η ζωγραφική με γοήτευε πάρα πολύ. Καθώς μεγάλωνα, οι γονείς μου με παρότρυναν να σκεφτώ τι θα μου άρεσε ''πραγματικά'' να σπουδάσω. Έτσι έψαξα να βρω σπουδές που να είχαν κάποιες εικαστικές προεκτάσεις, τότε η σχολή Καλών Τεχνών μόλις είχε δημιουργηθεί στην πόλη μας και μου ήταν άγνωστη . Σπούδασα πρώτα διακόσμηση και μετά γραφιστική. Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη σχολή, αποφάσισα ότι ήταν ό,τι ακριβώς ήθελα να γίνω! Έτσι έδωσα εξετάσεις και πέρασα.

Ερώτηση (2)

Πώς μπορεί να περάσει κάποιος στη σχολή Καλών Τεχνών και πόσα χρόνια είναι οι σπουδές ;

Απάντηση

Το να περάσει κανείς στη σχολή δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία πάνω στο ακαδημαϊκό σχέδιο, με κάρβουνο ή μολύβι και στο χρώμα, με ακρυλικά ή σκόνες. Αυτή η προετοιμασία γίνεται σε ειδικά φροντιστήρια. Οι εξετάσεις γίνονται ξεχωριστά από τις πανελλαδικές , διαρκούν πέντε μέρες, συνήθως ξεκινούν στα μέσα του Σεπτέμβρη. Η φοίτηση στη σχολή διαρκεί πέντε χρόνια.

Ερώτηση (3)

Μπορεί κάποιος να βιοποριστεί μέσω της τέχνης ;

Απάντηση

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση, γιατί μιλάμε για τέχνη μέσα σε μια οικονομική κρίση και αν προέχουν άλλες βασικές ανάγκες που πρέπει οι άνθρωποι να καλύψουν, ασφαλώς η τέχνη θα μείνει πίσω στις προτεραιότητες.

Όμως εγώ θα απαντούσα ότι η δημιουργική σκέψη είναι ένα από τα μεγάλα όπλα της Τέχνης και όταν είσαι συνεπής και αναζητάς την ποιότητα στη δουλειά σου, θα σε βρουν αυτοί που ψάχνουν για τη συνέπεια και την ποιότητα.

Οι απαντήσεις και το έργο που ακολουθεί δόθηκαν από την εικαστικό Σόφι Σενόγλου

sxedio

Το κανάλι μας

youtube