ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα 7ο τεύχος Διάβασε κι αυτό!

Μαρία - Τσαμπίκα Ιορδανίδου

Τα βιβλία μας προσφέρουν πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα. Είναι οι φίλοι μας, όταν δεν έχουμε τι να κάνουμε και νιώθουμε μοναξιά, γι? αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε και να τα συμβουλευόμαστε, γιατί πάντα έχουν κάτι να σου προφέρουν! Θα σου πρότεινα:

  • ΚΟΛΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ της Τζάκλιν Ουίλσον
  • ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΠΡΙΖΑ της Τζάκλιν Ουίλσον
  • ΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ του Σέρτζιο Μπαμπάρεν

Κολλητές για πάντα

κολλητέςΗ Ρουμπίνη και η Εβίτα είναι φίλες από τη μέρα που γεννήθηκαν. Ποτέ δεν τις πείραξε το στη Ρουμπίνι αρέσει το ποδόσφαιρο ενώ στην Εβίτα η ζωγραφική , ή το ότι η Ρουμπίνη φλυαρεί ακατάσχετα ενώ η Εβίτα κάθεται και ακούει. Μοιράζονται τα πάντα. Μια μέρα, όμως, η Ρουμπίνη διαπιστώνει ότι υπάρχει κάτι που η Εβίτα δε μοιράζεται μαζί της? Ένα μυστικό. Όταν ανακαλύπτει κιόλας αυτό το μυστικό, δεν είναι καθόλου σίγουρη πως η Εβίτα και εκείνη θα εξακολουθήσουν να είναι κολλητές για πάντα. Μια γλυκύτατη, συγκινητική αλλά και διασκεδαστική ιστορία για την αξία της φιλίας.

Τα κορίτσια στην πρίζα

κορίτσιαΑρχίζω δίαιτα, είμαι τόσο τρομερά, φρικτά χοντρή ! Αυτή τη φορά θα την τηρήσω ο κόσμος να χαλάσει , γιατί σε λίγο θα είμαι στ? αλήθεια η Έλλη το Βαρέλι. Οι φίλες μου με θεωρούν τρελή. Αλλά τι τα θες, αυτές μια χαρά είναι. Η Νάντια μοιάζει με μοντέλο και η Μάγδα είναι πανέμορφη! Μια ιστορία που ταιριάζει απόλυτα- στα κορίτσια κυρίως- στην ηλικία μας γιατί μας διδάσκει πως πρέπει να αγαπάμε και να εκτιμάμε τον εαυτό μας και να μάθουμε να προβάλουμε ό,τι προσόν έχουμε με απόλυτη αυτοπεποίθηση και να μην προσπαθούμε να φτάνουμε στα άκρα μονό για την εμφάνιση μας, όπως η Έλλη που κατέληξε βουλιμική.

Ένα δελφίνι ονειρεύεται

δελφίνιΈρχεται κάποια στιγμή στη ζωή ,που δεν θα μας μένει άλλο, παρά να διαλέξουμε τον δρόμο μας . Έρχεται κάποια στιγμή που θα πρέπει να ζωντανέψουμε τα όνειρά μας και να υπερασπιστούμε αυτό που πιστεύουμε. Αυτό μας λέει το δελφίνι που ήθελε να ονειρεύεται , κερδίζοντας με το μήνυμα του χιλιάδες φανατικούς αναγνώστες σ? όλο τον κόσμο

Το κανάλι μας

youtube