ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα 7ο τεύχος Συνταγές για χυμό μπανάνας και κρέπα με γιαούρτι και μήλα

Σας παρουσιάζουμε δύο πολύ εύκολες, αλλά και πολύ δυναμωτικές και εύγευστες, συνταγές για το πρωινό που ετοίμασαν οι μαθήτριες: Σμαράγδα Βάις, Ελένη Τσιγάρα, Μαρία Παπαγγέλου, Μαρία Ιορδανίδου

α) Χυμός μπανάνας

Υλικά:

1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 ώριμη μπανάνα
1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) μέλι
λίγη κανέλα (αν θέλετε)
Τρίμματα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και την τοποθετούμε στο μούλτι. Τη λιώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το μέλι και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρις ότου ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε στο ποτήρι και διακοσμούμε με τρίμματα σοκολάτας.

β) κρέπα με γιαούρτια και μήλα

Υλικά:

κρέπες
μήλα κομμένα σε κυβάκια
λίγο γιαούρτι

Εκτέλεση:

Αλείφουμε στη μισή κρέπα λίγο γιαούρτι. Πρσθέτουμε τα μήλα. Τυλίγουμε την κρέπα και τη σερβίρουμε. Μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με μήλα και να την πασπαλίσουμε με κανέλα.

Παρακολουθήστε τις συνταγές:

 

Το κανάλι μας

youtube