ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2023-2024 Ανακοινώσεις Διαγωνισμός σχεδίου για μαθητές Γυμνασίων Δήμου Θεσσαλονίκης
Προς 
                                 Μαθητές και Μαθήτριες  
Γυμνασίων Δήμου Θεσσαλονίκης 
 
Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» διοργανώνουν διαγωνισμό σχεδίου για τους μαθητές των γυμνασίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Σχεδιάζω τη γειτονιά μου»
  
Στο πλαίσιό του, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν στο χαρτί τη γειτονιά τους, όπως τη βλέπουν μέσα από τη δική τους ματιά, να μοιραστούν τις εικόνες τους με τους συνομηλίκους τους, αλλά και με το κοινό όλης της πόλης, δίνοντας παράλληλα διέξοδο στις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. 
  
Τα έργα θα πρέπει να είναι ατομικά, σε χαρτί διάστασης Α3 (29,7 x 42 εκ.) Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια τεχνοτροπία ή τεχνική επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση ότι τα έργα θα είναι πρωτότυπα. 
Προσοχή: δεν επιτρέπεται η χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για την παραγωγή των σχεδίων. 
  
Κάθε σχέδιο θα πρέπει να αναφέρει ευκρινώς στην οπίσθια όψη του το ονοματεπώνυμο της μαθήτριας ή του μαθητή που συμμετέχει, όπως επίσης και την τάξη και το Γυμνάσιο όπου φοιτά. 
  
Τα έργα των μαθητών που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να κατατεθούν (υπ' ευθύνη των σχολείων) από τις 10 έως τις 12 Απριλίου 2024 στο (ισόγειο) φυλάκιο της εισόδου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Γ' Σεπτεμβρίου με Βασιλέως Γεωργίου Α1), από τις 08:00 έως τις 15:00. 
  
Αμέσως μετά, ειδική επιτροπή θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των έργων, από τα οποία θα προεπιλεγούν δέκα (10). Οι επιλεγέντες συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τους διοργανωτές. Τα δέκα προεπιλεγέντα έργα θα εκτεθούν στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2024, όπου λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ «The Comic Con», το οποίο φιλοξενεί Έλληνες και ξένους δημιουργούς από τον χώρο των κόμικς, του cosplay, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης του animation και του gaming (video, board και card games) φέρνοντας το κοινό σε επαφή με ό,τι νεότερο «παίζει» στους συγκεκριμένους χώρους.

Η ανάδειξη των τριών καλύτερων εξ αυτών θα προκύψει από επιτροπή που θα απαρτίζεται από διεθνείς προσκεκλημένους του «The Comic Con 8». 
 

 O Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, 
 Τουριστικής Ανάπτυξης & Διαδημοτικής Συνεργασίας 
 
 
Βασίλειος Γάκης 

Το κανάλι μας

youtube