ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Ευχάριστα τα νέα για το σχολείο μας!

ρομποτικήΜετά την αξιολόγηση των προτάσεων που κατέθεσαν τα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και επάλ της χώρας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, σχετικά με τη χρήση και την αξιοποίηση των ανοιχτών τεχνολογιών για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, το σχολείο μας επιλέχτηκε για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. (Δείτε εδώ τα αποτελέσματα)

Με άλλα λόγια, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με τη ρομποτική, να μελετήσουν και να εμβαθύνουν στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και να βρουν λύσεις που θα χρησιμοποιούν τη ρομποτική με σκοπό να κάνουν τον πλανήτη μας βιώσιμο.

Δεν έχει σημασία αν θα βγουν πρώτοι, δεύτεροι ή τελευταίοι. Σημασία έχει να συμμετέχουν και να μάθουν να μοιράζονται τη γνώση για ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε το ίδιο επισημαίνει και η επιτροπή αξιολόγησης: «Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός δεν έχει σαν στόχο τον ανταγωνισμό των σχολείων για το ποια κατασκευή τρέχει πιο γρήγορα ή παλεύει και πηδάει πιο ψηλά. Είναι ένας εκπαιδευτικός διαγωνισμός που έχει σαν στόχο και το μοίρασμα και την επανάχρηση της γνώσης.» 

Εκείνο που μένει είναι η όρεξη για δουλειά, για δημιουργία, για τη χαρά της γνώσης!

Καλή δύναμη στους/στις μαθητές/τριες και στους  καθηγητές τους.

Το κανάλι μας

youtube