ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2014-2015 Εργασίες μαθητών «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες»; από το Β1 και Α2

«Χριστουγεννιάτικες ιστορίες»; από το Β1 και Α2
υπεύθυνη καθηγήτρια Αιμιλία Τσελέντη

Οι μαθητές και μαθήτριες κεράστηκαν καραμέλες και μοιράστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το χρώμα του περιτυλίγματος της καραμέλας τους. Συμπλήρωσε πολύ γρήγορα η κάθε ομάδα την ακροστιχίδα της λέξης «Χριστούγεννα» στον πίνακα, με λέξεις σχετικές (όσο μπόρεσαν, καθώς πολύ γρήγορα το ένα μέλος της ομάδας διαδεχόταν το άλλο). Στη συνέχεια, έγραψε μέσα σε πέντε λεπτά κάθε ομάδα μια σύντομη ιστορία χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις. Ιδού τα αποτελέσματα:

Φουξ ομάδα

Χειμωνιάτικη
Ρόδο
Ιωσήφ
Στάβλος
Τυρί
Ουρανό
Υποβρύχιο
Γ (Εδώ μπέρδεψαν το Γ με το Τ κι έβαλαν τη λέξη τάρανδος)
Ελάφι
Νύχτα
Ναζαρέτ
Άγιος

Μια χειμωνιάτικη νύχτα ο Ιωσήφ περπατούσε στη Ναζαρέτ και του είχε τελειώσει το φαγητό. Είχε μόνο ρόδο και τυρί. Όταν κοίταξε στον ουρανό, είδε έναν άγιο μ' έναν τάρανδο που του είπε να πάει σ' ένα στάβλο. Εκεί είδε μια κορνίζα μ' ένα υποβρύχιο και τάισε ένα ελάφι.

Πράσινη ομάδα

Χαριτωμένος
Ρούντολφ
Ιππασία
Σαύρα
Τάρανδος
Ολλανδός
Υπερβολικό
Γεωλογία (Αυτή η λέξη δε χρησιμοποιήθηκε)
Ελευθερία
Νύχτα
Νούφαρο
Άλογο

Ήταν μια νύχτα που η Ελευθερία μ' έναν Ολλανδό ανέβηκαν σ' έναν τάρανδο, το Ρούντολφ και στο δρόμο βρήκαν μια χαριτωμένη σαύρα. Στον πιο κάτω δρόμο βρήκαν ένα στάβλο. Πήραν ένα άλογο κι έκαναν ιππασία. Ο Ιωακείμ έτρεχε υπερβολικά γρήγορα. Στη λίμνη που σταμάτησαν για να πιουν νερό, είχε πολλά νούφαρα κι ο Ιωακείμ κατάπιε ένα.

Κίτρινη ομάδα

Χριστούγεννα
Ρωτάω
Ιστορία
Στράτος
Τυρί
Όλυμπος
Υπόλοιπο
Γιορτινός
Έλκυθρο
Νέος
ΝΑΣΑ
Αναστασία

Τα Χριστούγεννα ρώτησα την Αναστασία να μου πει μια γιορτινή ιστορία σχετικά με το Στράτο που πήγε με το νέο του έλκυθρο στον Όλυμπο, για να πάρει τυρί. Εκεί συνάντησε έναν υπάλληλο της ΝΑΣΑ που είδε έναν τάρανδο στο φεγγάρι. Τέλος, ο Στράτος αποφάσισε να μείνει το υπόλοιπο της ζωής του στον Όλυμπο.

«Χριστουγεννιάτικες ιστορίες»; από το Α2

Κόκκινη Ομάδα

Χαρά
Ροδάκινα
Ιταλία
Στεφάνια
Τάρανδος
Ομάδα
Υγεία
Γ (Δε βρήκαν λέξη από Γ)
Έλατο
Νύχτα
Νονά
Αγάπη

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια νύχτα. Η Χαρά κι η νονά της πήγαν στην Ιταλία για να δουν έναν τάρανδο δίπλα σ' ένα έλατο. Εκεί είδαν επίσης μια ομάδα παιδιών κι έφτιαξαν στεφάνια. Ευχήθηκαν υγεία και αγάπη. Και στο τέλος μοίρασαν στα παιδιά ροδάκινα.

Μπλε ομάδα

Χριστός
Ρώμη
Ιησούς
Στέγη
Τάρανδος
Ολλανδία
Ύδωρ
Γέννηση
Έδαφος (Αυτή η λέξη δε χρησιμοποιήθηκε)
Νάνος
Νοσοκομείο
Άγιος

Μια μέρα στην Ολλανδία στον ύπνο μου είδα τον Άγιο Ιησού Χριστό που ήταν κάτω από μια στέγη κι έπινε ύδωρ κι ένα νάνο με τον τάρανδό του που είχαν δει τη γέννηση του Χριστού στη Ρώμη. Μου είπε καλά Χριστούγεννα και μακριά από τα νοσοκομεία.

Μωβ Ομάδα

Δυστυχώς αυτή η ομάδα δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ιστορία της. Ίσως του χρόνου...

Το κανάλι μας

youtube