ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2013-2014 Εργασίες μαθητών «Το πορτρέτο ενός μετανάστη» Όλγα Πιαντιαρίδου
Mε αφορμή το απόσπασμα «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς» της Μαρούλας Κλιάφα και την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, στις 21 Μαρτίου, δόθηκε η ομαδική εργασία: Είσαι δημοσιογράφος και γράφεις ένα σύντομο ρεπορτάζ με τίτλο «Το πορτρέτο ενός μετανάστη» στο οποίο και παρουσιάζεις μια περίπτωση μετανάστη που γνωρίζεις (ή και φανταστικού προσώπου).

Η ζωή μιας πριγκίπισσας

Φίλοι, αγάπη, ζεστασιά, εμπιστοσύνη, έρωτας... πέντε παντελώς άγνωστες λέξεις για αυτήν. Ποτέ της δεν είχε κάποιον άνθρωπο για να στηριχθεί, ποτέ δε βγήκε ένα απόγευμα με φίλες έξω, ποτέ δεν την αγάπησε κανένας, λόγω του χρώματός της. Τα λόγια μπορεί να είναι σκληρά, αλλά αυτή είναι η ζωή της 18χρονης Λιμπόπο, γραμμένη σε 4 σειρές.

   "Γεια σας!", είχα μουρμουρίσει με φόβο, "Με λένε Λιμπόπο Τσακπέϊν". Μόνο αυτό πρόλαβα να πω και οι υπόλοιποι 20 συμμαθητές μου έσκασαν στα γέλια. Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα γιατί γελούσαν εκείνη την μέρα εκείνα τα 20 ανώριμα παιδιά! Όλα με έδειχναν με το δείκτη του χεριού τους και με στόλιζαν με "ωραία" επίθετα! Πήγα να πω άλλη μια πρόταση, αλλά οι αντιδράσεις τους ήταν σαν να σχημάτιζαν μια μεγάλη πινακίδα που να έλεγε 'STOP'. Και τέλος πάντων τα παιδικά μου χρόνια ήταν σαν μια πελώρια μαύρη φούσκα! Μόνο που οι φούσκες σπάνε, αλλά αυτές οι αναμνήσεις είναι, πώς να τις περιγράψω; Είναι τέλος πάντων τόσο γερές που δεν σπάνε ούτε με πλύση εγκεφάλου! Πονάω όταν τα θυμάμαι, πληγώνομαι, κλαίω! Αλλά δεν αξίζει, δε με ενδιαφέρει πλέον! Και με λίγα λόγια εγώ είμαι η όμορφη για κάποιους Λιμπόπο Τσακπέϊν, Αφρικανικής καταγωγής. Γεννήθηκα στη Ζιμπάμπουε και οι γονείς μου μάλλον δε με ήθελαν, με 'πέταξαν' στο δρόμο εδώ στην Ελλάδα όπου με έφεραν! Πήγα σε ορφανοτροφείο. Εκεί πέρα με ονόμασαν Λιμπόπο, γιατί τα μάτια μου είναι σαν τα καταγάλανα νερά του ποταμού. Τώρα το επίθετό μου δεν ξέρω από πού προέκυψε! Είμαι μια 18χρονη ταλαιπωρημένη, μελαμψή, χαμογελαστή πριγκίπισσα, έτσι με λένε: "πριγκίπισσα". Με κολακεύει αυτό, λατρεύω όσους με λένε πριγκίπισσα. Είμαι περήφανη για αυτά που έκανα και για αυτά που θα κάνω, ενώ αυτοί που με σχολίαζαν δεν κατάφεραν τίποτα!

ΑΥΤΗ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ

                                                          Όλγα Πιαντιαρίδου, Α3

Το κανάλι μας

youtube