ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2021-2022 ανακοινώσεις Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: «Stronger nature love»

Το σχολείο μας συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning και ο τίτλος του project είναι: «Stronger nature love». Το project εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο οποίο συμμετέχουν 19 σχολεία από διάφορες χώρες. Από το σχολείο μας συμμετέχουν ενεργά 10 μαθητές/τριες του τμήματος Α1 και 6 μαθήτριες του τμήματος Β2 (με συγκατάθεση γονέων), καθώς και όλοι οι μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Η κοινότητα του eTwinning αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον, ανταλλάσσουν πρακτικές και ιδέες και κάνουν το eTwinning το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στον κόσμο.

Τα έργα eTwinning προωθούν τη συνεργατική μάθηση: οι μαθητές μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον, αλληλεπιδρούν, επικοινωνούν και έτσι αισθάνονται υπεύθυνοι για τη μάθησή τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του eTwinning είναι η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών, σχολείων, γονέων και τοπικών αρχών. Στο eTwinning οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται και διοργανώνουν δραστηριότητες για τους μαθητές τους. Αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο, αλληλεπιδρούν, ερευνούν, λαμβάνουν αποφάσεις, σέβονται ο ένας τον άλλον και αποκτούν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο:

Stronger Nature Love

Etwinning 2022 Georgia Amanatiadou_STRONGER NATURE LOVE_3o Gymnasio Thessaloniki Greece

Stronger Nature Love

Το eTwinning προάγει τη συνεργασία των σχολείων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για σχολεία.

Το μέρος όπου πραγματικά συντελείται η μαγεία του eTwinning είναι το TwinSpace: μια ασφαλής πλατφόρμα ορατή μόνο στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε κάποιο έργο. Είναι δυνατό να προσκληθούν και μαθητές στο TwinSpace, για να γνωριστούν και να συνεργαστούν με άλλους μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία.

3ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης 13ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης 33ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης 4                 3ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης 63ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης 2                                  3ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης 73ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης 5

Το κανάλι μας

youtube