ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2015-2016 Εργασίες μαθητών ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ TΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Εργασία στο μάθημα της Γλώσσας

Υπεύθυνη καθηγήτρια Σοφία Ζιώγα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ TΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Πανευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα. Μέσω αυτού του προγράμματος θα γνωρίσουμε παιδιά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα γνωρίσουμε τον πολιτισμό τους και θα κάνουμε νέους φίλους. Το κυριότερο όμως είναι πως θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουμε το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας .

Η Ελλάδα παρά την κρίση των τελευταίων χρόνων είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς λόγω της φυσικής της ομορφιάς, του πολιτισμού της και των ανθρώπων της.

Η οικονομία της χώρας μας στηρίζεται στον τουρισμό, διότι είναι μια δραστηριότητα που αποφέρει υψηλά κέρδη ιδίως την θερινή περίοδο και αποτελεί, έτσι τη μοναδική για την ώρα ελπίδα για ανάκαμψη. Τα γεωμορφολογικά της χαρακτηριστικά της Ελλάδας είναι τέτοια που έλκουν κάθε επισκέπτη. Αυτό οφείλεται στο ότι συνδυάζει παραθαλάσσιες με ορεινές περιοχές. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον ολόλαμπρο ήλιο και τις κρυστάλλινες θάλασσες που θυμίζουν ζωγραφιά. Η χώρας μας διαθέτει νησιωτικές περιοχές είτε μεγάλες είτε μικρές όλες όμως είναι εξίσου ωραίες. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα χειμερινού τουρισμού, αφού διαθέτει χιονοδρομικά κέντρα που μπορούν να ικανοποιήσουν τον απαιτητικό πεζοπόρο και ορειβάτη.

Το τοπίο, όμως, δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Ελλάδα. Εξίσου σημαντικό κίνητρο είναι η φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων της. Η φιλοξενία είναι ένας πολύ παλιός θεσμός. Στόχος των Ελλήνων είναι η ικανοποίηση του επισκέπτη ώστε να έλθει και άλλη φορά. Αυτό η Ελλάδα το έχει κερδίσει εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο εξαιτίας της τοποθεσίας της ,αλλά και της ιδιαίτερης ζεστής φιλοξενίας των Ελλήνων .

Η Ελλάδα έχει όμως πολλούς χώρους μεγάλης ιστορικής σημασίας τους οποίους καθημερινά οι τουρίστες επισκέπτονται μέσω οργανωμένων ξεναγήσεων. Έτσι μαθαίνουν για την ιστορία των χώρων των μνημείων και γενικότερα την εξέλιξη του πολιτισμού μας.

Κάτι που δεν αναφέραμε είναι η Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής παγκοσμίως, καθώς τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένα τα φαγητά στηρίζονται στην μεσογειακή διατροφή (όπως το λάδι). Ένα φαγητό το οποίο εκστασιάζει τους τουρίστες είναι ο μουσακάς που τον αναφέρουν μέχρι και στις συνεντεύξεις τους. Όμως ,αν αξίζει κάτι πραγματικά στην Ελλάδα (ιδιαίτερα το καλοκαίρι) ,είναι το ψάρι και οι σαλάτες που είναι φτιαγμένες με αγνά υλικά από ελληνική φύση.

Αυτοί είναι μερικοί από τους πολλούς λόγους που αξίζει να έρθετε και να ζήσετε τον μύθο σας στην Ελλάδα. Είναι μια πανέμορφη χώρα που έχει πολλά να σας δώσει. Είναι σίγουρο πως θα χαιρόμασταν πολύ ,αν μας επισκεπτόσασταν. Περιμένουμε και εμείς με χαρά να μάθουμε για τον δικό σας πολιτισμό και την κουλτούρα .

Οι μαθητές/τριες του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

?

Το κανάλι μας

youtube