ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2014-2015 Εργασίες μαθητών Σύγχρονος εργαζόμενος πατέρας

Περιγράψτε την καθημερινή ζωή ενός σύγχρονου εργαζόμενου πατέρα.
Πότε ξυπνάει, ποιες δουλειές κάνει στο σπίτι, ποιες εκτός σπιτιού και ποιες αναθέτει σε σας.

Εργασία στο μάθημα της γλωσσικής διδασκαλίας, υπεύθυνη καθηγήτρια Αιμιλία Τσελέντη

Ένας εργαζόμενος πατέρας έχει πιο ελαφρύ πρόγραμμα από ό,τι η εργαζόμενη μητέρα.

Παρόλο που δεν καταδέχεται να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, συνεισφέρει και αυτός κάπως στην οικογένεια, κάνοντας τα ψώνια, παίρνοντας τα παιδιά από το σχολείο και βασικότερα δουλεύοντας μέχρι αργά για να φέρει χρήματα στο σπίτι.

Έπειτα είναι και η άλλη δύσκολη δουλειά που κάνουν οι πατεράδες. Είναι σημαντική εργασία να παρακολουθήσουν το Champion League στο σπίτι και να πάνε στο καφενείο!

Όμως πέρα από τα αστεία, δουλεύουν και αυτοί αρκετά και μάλιστα συνήθως κάνουν δυσκολότερη δουλειά από τις μητέρες, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη κούραση και πιο πολλές ώρες δουλειάς. Κουράζονται, γυρνάνε σπίτι και έτσι δεν έχουν καθόλου διάθεση να κάνουν πράγματα, όπως οι δουλειές του σπιτιού ή έστω και μια μικρή βοήθεια. Αλλά κάθονται να βοηθήσουν τα παιδιά τους οι περισσότεροι, αφού δεν τους κουράζει πολύ, αλλά απαλλάσσουν και τη μητέρα από αυτό.

Το πρόγραμμα του εργαζόμενου πατέρα σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της εργαζόμενης μητέρας μας εξηγεί γιατί ένα ποσοστό των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο! Κανένας από τους δύο δεν έχει όρεξη και αντοχή για να ασχοληθεί με τον άλλον.

Σεβαστεία Ιωαννίδου, Β2

Το κανάλι μας

youtube