ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2013-2014 Εργασίες μαθητών Θέλεις να κάνουμε τσατ; παρουσίαση

Παρουσίαση του βιβλίου "Θέλεις να κάνουμε τσατ;"
της Σάρας Ντάλερ Λίτμαν

Θέλεις να κάνουμε τσατ;Σύντομη περίληψη: Η Άμπι είναι ένα κορίτσι που ετοιμάζεται να πάει πρώτη λυκείου. Είναι κλειστή και δεν έχει πολλούς φίλους. Όταν ξεκινάει το σχολείο, η Άμπι γνωρίζει μέσα από το διαδίκτυο τον Λουκ. Αυτός της μιλάει με γλυκά λόγια και ζηλεύει όποιο αγόρι την γνωρίζει. Η μαμά της και η καλύτερή της φίλη λένε ότι πρέπει να προσπαθήσει να κάνει παρέες. Η Άμπι όμως δεν βγαίνει από το σπίτι με τους φίλους της και από άριστη μαθήτρια γίνεται όλο και χειρότερη. Όταν ο Λουκ της προτείνει να συναντηθούν, εκείνη δέχεται. Στην συνέχεια οι γονείς της και οι φίλοι της προσπαθούν να την βρουν.

Το θέμα του βιβλίου είναι: Η απαγωγή ενός κοριτσιού και η διάσωσή της.

Πού εκτυλίσσεται η ιστορία; Στις Ηνωμένες πολιτείες

Πότε; Το 2012

Αν πρότεινα το βιβλίο σε κάποιον φίλο/η μου τι θα του/της έλεγα; Θα του πρότεινα αυτό το βιβλίο, γιατί μέσα από αυτό το βιβλίο μπορείς να καταλάβεις τους κινδύνους που έχει το διαδίκτυο

Ποιον από τους ήρωες θα ήθελα να γνωρίσω ή να κάνω παρέα μαζί του; Γιατί; Θα ήθελα να γνωρίσω την καλύτερη φίλη της Άμπι, την Φέιθ, γιατί θα ήθελα να πει πώς ένιωθε όταν η Άμπι απομακρύνθηκε από αυτήν και πώς όταν εξαφανίστηκε. Επίσης, θα ήθελα να γνωρίσω την πρωταγωνίστρια του βιβλίου για να μου πει πώς ένιωθε όταν μιλούσε με τον Λουκ, πώς όταν είχε φύγει μαζί του και πώς όταν επέστρεψε μετά στο σχολείο.Σάρα-Ντάλερ-Λίτμαν

Με κούρασε το βιβλίο; Το μόνο σημείο που με κούρασε ήταν όταν η Άμπι εξαφανίζεται και σταματάει να γράφει στο ημερολόγιό της και μας περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι της και στο σχολείο οι φίλοι της και η αδελφή της.

Με εντυπωσίασαν θετικά ή αρνητικά τα παρακάτω: Με εντυπωσίασε θετικά ότι στο τέλος η Άμπι σώθηκε και μίλησε σε όλο το σχολείο. Με εντυπωσίασε αρνητικά ο τρόπος που φέρθηκε ο Λουκ στην Άμπι και ότι τα παιδιά του σχολείου όταν επέστρεψε την σχολιάζαν και δεν της μιλούσαν.

Ο συγγραφέας θα μπορούσε να δώσει και άλλους τίτλους όπως: Θέλεις να μιλήσουμε / Μιλώντας διαδικτυακά / Επικοινωνία μέσα από το διαδίκτυο Έλα να μιλήσουμε

Θα ήθελα να δώσω ένα διαφορετικό τέλος: Η μέρα που η Άμπι θα συναντούσε το Λουκ έφτασε. Στο σχολείο δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί. Μόλις χτύπησε το κουδούνι έτρεξε και έφυγε. Όταν έφτασε εκεί που της είπε να περιμένει κατάλαβε πως δεν έπρεπε να φύγει μακριά από την οικογένεια της και αισθανόταν πως ο Λουκ θα της κάνε κακό. Έτρεξε γρήγορα σπίτι της και δεν μίλησε ποτέ μαζί του. Τα πράγματα έγιναν ξανά όπως πριν άρχισε να κάνει παρέα με τους φίλους της και γνώρισε νέα παιδία. Οι βαθμοί της πάλι να ανεβαίνουν και ποτέ δεν μίλησε ξανά με ξένο.

Τι έμαθα απ? αυτό το βιβλίο που θα μπορούσε να επιδράσει θετικά στην ζωή μου; Έμαθα πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, να μην μιλάμε με άγνωστους ανθρώπους.

Ιωάννα Μύσταξ, Α2

Ιωάννα Μύσταξ, A2

Το κανάλι μας

youtube