ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2013-2014 Εργασίες μαθητών ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, εργασία στη Λογοτεχνία, Ανθή Τσακίρη, Πέτρος Νικολαΐδης

EΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΘΕΜΑ: Ονειρεύεστε ποτέ ένα ταξίδι μακρινό, σε ξωτικά μέρη; Πώς το φαντάζεστε, σαν περιπέτεια, σαν εμπειρία, σαν φυγή, σαν....;

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι των ονείρων μου είναι ένα ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Το φαντάζομαι γεμάτο μυστήριο, διότι ακούγονται φήμες ότι πλοία,  αεροπλάνα και οό,τι περνάει από εκεί χάνεται. Θα ήθελα να πάω εκεί γιατί θα είναι μια τρομακτική και ταυτόχρονα περιπετειώδης εμπειρία, επειδή δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις και τι θα πάθεις. Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ένα ζήτημα που βασανίζει την ανθρωπότητα και εγώ θέλω να προσπαθήσω να το λύσω. Αυτό το ταξίδι το βλέπω αποκλειστικά σαν μια περιπέτεια και όχι σαν μια ευκαιρία χαλάρωσης. Επίσης, άμα είμαι τυχερός ίσως ανακαλύψω εξωγήινους, ή εξωγήινη τεχνολογία ή κάτι άλλο το  οποίο δεν έχει εμφανιστεί και θα είμαι ο πρώτος που θα το φέρει στο φώς.

ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ (Γ3)

Πάντοτε ονειρευόμουνα να πάω ένα μακρινό ταξίδι για να ξεφύγω από την καθημερινή ρουτίνα. Ένα είναι το μέρος που θέλω να πάω και αυτό είναι ένα ερημικό νησί. Μπορεί να ήμουν μόνη μου, όμως θα μπορούσα να μάθω τόσα πολλά καινούργια πράγματα. Καταρχάς θα ήταν σαν περιπέτεια, διότι θα έπρεπε να μάθω να επιβιώνω με τα υλικά αγαθά που μας προσφέρει η φύση. Ακόμα, θα ήταν σαν φυγή καθώς όλοι ονειρευόμαστε να ξεφύγουμε λόγο απ? τη καθημερινότητα μας. Σ? αυτό το ταξίδι θα ζούσα τη ζωή μου όπως τη φαντάζομαι εγώ και θα έκανα πράγματα που δεν θα τα έκανα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα . Θα ένιωθα  ελεύθερη και θα μάθαινα τι σημαίνει να ζεις στα άκρα.  Συνέχεια ονειρεύομαι το ταξίδι στο ερημικό νησί και θα κάνω τα πάντα για να το πραγματοποιήσω και να νιώσω πρωτόγνωρα συναισθήματα που δεν έχω νιώσει ξανά.

ΑΝΘΗ ΤΣΑΚΙΡΗ (Γ3)

Το κανάλι μας

youtube