ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Εργασία στη Λογοτεχνία: Σας δίνονται τέσσερις λέξεις: Πριγκίπισσα, γατάκια , αρκούδα, σοκολάτα. Μ? αυτές να φτιάξετε ένα παραμύθι, αφού θυμηθείτε τα χαρακτηριστικά του παραμυθιού. (υπεύθυνη καθηγήτρια: Αιμιλία Τσελέντη)

 Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

Μια φορά κι έναν καιρό στο βασίλειο της Ματζικτάουν, μιας μακρινής πόλης, ζούσε η βασιλική οικογένεια.

Ήταν, για ν? ακριβολογούμε, μία παράξενη βασιλική οικογένεια με τη βασίλισσα Μίλη, το βασιλιά Μίλεκ, τον πρίγκιπα Κάρουλ και την πριγκίπισσα Καρολίνα.

Μια μέρα, η πριγκίπισσα πήρε μια σοβαρή απόφαση. Οι γονείς της δεν την άφηναν να βγει έξω απ? το βασίλειο, ούτε καν για ένα μέτρο. Έτσι πήρε τα δύο της γατάκια, το Φλίο και τη Φλίνα κι ένα σακίδιο, κι όταν όλοι ήταν απασχολημένοι με κάτι, βγήκε απ? το παράθυρο στην πίσω αυλή κι από κει, έξω!

Η πριγκίπισσα Καρολίνα ήταν πολύ χαρούμενη, γιατί είχε να βγει έξω απ? το βασίλειο πολλά χρόνια. Όταν ήταν μικρή, έβγαινε συνέχεια κι έπαιζε στο διπλανό δάσος με την οικογένειά της. Όμως, επειδή κάθε μέρα, καθώς έπαιζε, έτρωγε κι από ένα γλυκάκι και συνήθως σοκολάτα, μια μέρα μια πεινασμένη αρκούδα μυρίστηκε τη σοκολάτα κι έτρεξε καταπάνω της. Ευτυχώς που πάτησε την μπάλα της Καρολίνας και προσγειώθηκε στο έδαφος. Η σοκολάτα όμως κατέληξε στο στόμα της αρκούδας, που έφυγε ανεπηρέαστη απ? όλη την ταραχή που είχε προκαλέσει!

Η Καρολίνα δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ την έξοδό της απ? το βασίλειο, γιατί ο βασιλιάς κι η βασίλισσα γρήγορα ανακάλυψαν ότι έλειπε απ? το παλάτι, την αναζήτησαν, τη βρήκαν και την πήραν μαζί τους πίσω στο βασίλειο. Συζήτησαν όλοι μαζί το πρόβλημα κι οι γονείς της αποφάσισαν να την αφήνουν να βγαίνει απ? το βασίλειο, με τον όρο να πηγαίνει σε ασφαλέστερα μέρη και το κυριότερο, χωρίς να παίρνει μαζί της σοκολάτα!

Κι έτσι αυτή η ασυνήθιστη βασιλική οικογένεια έζησε ευτυχισμένα...

Ξανθή Ντούφα, Α2

Το κανάλι μας

youtube