ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2013-2014 Εργασίες μαθητών Η περιπέτεια της πριγκίπισσας Ιζαμπέλα
Εργασία στη Λογοτεχνία: Σας δίνονται τέσσερις λέξεις: Πριγκίπισσα, γατάκια , αρκούδα, σοκολάτα. Μ? αυτές να φτιάξετε ένα παραμύθι, αφού θυμηθείτε τα χαρακτηριστικά του παραμυθιού. (υπεύθυνη καθηγήτρια: Αιμιλία Τσελέντη)

 Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΑΣ ΙΖΑΜΠΕΛΑΣ

 Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σ? ένα παλάτι μια όμορφη πριγκίπισσα που την έλεγαν Ιζαμπέλα

Αυτή αγαπούσε πάρα πολύ τα γατάκια, τη βόλτα μέσα στο δάσος και τη σοκολάτα. Έτσι μια μέρα, είχε κανονίσει να πάει μια βόλτα στο δάσος και για μια ακόμη φορά πήρε μαζί της τη γατούλα της Ζινέφ και μια σοκολάτα.

Όταν πήγε στο δάσος, άρχισε να μαζεύει πολύχρωμα λουλούδια. Σ? εκείνο το δάσος ήξεραν όλοι ότι ζούσε η πιο μεγάλη αρκούδα στον κόσμο, κάτι που αγνοούσε όμως η πριγκίπισσα Ιζαμπέλα. Ξαφνικά, επειδή η μεγάλη αρκούδα μύρισε τη σοκολάτα, άρχισε ν? ακολουθεί τη μυρωδιά. Εκείνη τη στιγμή, η πριγκίπισσα κατάλαβε πως κάποιος την ακολουθούσε, έτσι γύρισε σιγά σιγά το κεφάλι της, είδε την αρκούδα και κατάλαβε πως πεινούσε, γιατί όταν άφησε το σακίδιό της κάτω, αυτή πήγε κατευθείαν εκεί και το μύριζε. Οπότε η πριγκίπισσα άρχισε να της μιλά και να της λέει:

- Αρκούδα, πάνε πιο πίσω κι εγώ θα σου δώσω να φας τη σοκολάτα.

Η αρκούδα φάνηκε να την κατάλαβε κι απομακρύνθηκε λίγο. Η Ιζαμπέλα άνοιξε το σακίδιο, πήρε τη σοκολάτα, έβγαλε το περιτύλιγμα και της την έδωσε. Η αρκούδα, όμως, την έκοψε στη μέση κι έδωσε στην πριγκίπισσα το μισό κομμάτι. Η Ιζαμπέλα συγκινήθηκε τόσο πολύ που αποφάσισε αυτή κι η μεγάλη αρκούδα να γίνουν πραγματικές φίλες.

Από τότε, η πριγκίπισσα πήγαινε συχνότερα στο δάσος κι έπαιρνε πάντοτε μαζί της μια σοκολάτα, αλλά και τη γατούλα της, τη Ζινέφ.

Έτσι, έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

                                                Ζαχαρούλα Σταματιάδου, Α3

Το κανάλι μας

youtube