ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2015-2016 Εργασίες μαθητών ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ Ν. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

- Με αφορμή το πώς βιώνουν την ξενιτιά η Χαρά και η κυρία Στέλλα, στα αποσπάσματα «Δυο γράμματα της Χαράς» και «Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία», να αναλάβετε το ρόλο τους και να γράψετε από μια επιστολή που θα έγραφαν εκείνες στα αγαπημένα τους πρόσωπα ένα χρόνο μετά από το χρόνο της ιστορίας. Εργασία της μαθήτριας Μαλίκι Ιωάννας. Υπεύθυνη καθηγήτρια Μιχαηλίδου Δέσποινα

Αγαπημένη μου Μαρία,

Πάει ένας χρόνος σχεδόν από τότε που ήρθαμε στο Γιοχάνεσμπουργκ κι ευτυχώς τα πράγματα βρήκαν τον δρόμο τους. Η δουλειά πάει πολύ καλά και οι μικρές περνάνε ωραία και χαίρονται με τις καινούριες φιλίες τους. Δεν έχω επισκεφθεί τον γιατρό εδώ και αρκετούς μήνες και μπόρεσα επιτέλους να προσαρμοστώ και να κάνω φίλες. Έτσι μπορώ να διασκεδάζω και να περνάω λίγο ποιοτικό χρόνο. Όμως όλα θα ήταν διαφορετικά αν ήσασταν εδώ. Μου λείπετε όλοι σας τόσο πολύ και με όλες αυτές τις υποχρεώσεις δεν προλαβαίνουμε να έρθουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε στις γιορτές να σας δούμε και λίγο. Συγνώμη που δεν απάντησα, είχα πολύ δουλειά. Θα περιμένω νέα σας. Χαιρετίσματα στα παιδιά.

Δική σου,

Χαρά.

Αγαπημένη μου Αναστασία,

Μου λείπεις πολύ, ένας χρόνος πέρασε κι ακόμη να σε δω. Τι γίνεται εκεί; Πως περνάς; Ελπίζω να είστε όλοι εντάξει. Εμείς εδώ περνάμε καλά, αν και με τον Θοδωρή έχουμε κάποιες διαφωνίες. Η Γερμανία είναι τόσο υπέροχη, τόσο όμορφη χώρα. Αλλά μου λείπει η Ελλάδα. Η Κωνσταντίνα τα πάει μια χαρά με το σχολείο και μπορώ να πω πως προσαρμόστηκε εύκολα. Οι φίλοι της είναι τόσο καλοί, ειδικά η κολλητή της. Είναι από την Σουηδία, οπότε έγιναν γρήγορα φίλες λόγω της διαφορετικότητας τους από τα υπόλοιπα παιδιά. Τώρα με την δική μου δουλειά είναι όλα πολύ καλά. Οι μαθητές μου με αγαπούν και τους αγαπάω κι εγώ εξίσου. Είναι όλα τους καταπληκτικά παιδιά και με βοηθούν σχετικά πολύ. Ελπίζω να μπορέσεις να έρθεις φέτος τα Χριστούγεννα, να σε δω λίγο που σε πεθύμησα και να δει και η Κωνσταντίνα τον μικρό, μου λέει συνέχεια πως της λείπει. Μακάρι να έρθετε, δώσε χαιρετίσματα.

Σε φιλώ,

Στέλλα.

Το κανάλι μας

youtube