ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2017-2018 Γιορτές-Εκδηλώσεις

Πραγματοποιώντας έναν από τους περίπατους, επισκεφτήκαμε τον Πολυχώρο Πολιτισμού Πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμηδιέ (Ισλαχανέ).

Για την πρών Σχολή, η οποία συνδεόταν με το 3ο Γυμνάσιο, μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της πρώην Σχολής, απ' όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Περισσοτερα...

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες της Α' τάξης συμμετείχαν στη δράση που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «Τα παιδιά σώζουν ζωές». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς (Restart a Heart Day) και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή.
Οι μαθητές/τριες αφού ενημερώθηκαν για την καρδιακή ανακοπή, εξασκήθηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ώστε με μόνο εργαλείο τα χέρια τους να μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση μιας καρδιάς που έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Περισσοτερα...

Στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο σχετικά άγνωστα αθλήματα στην Ελλάδα, την ξιφασκία και την αντιπτέριση (μπάντμιντον) και να δουν την κινηματογραφική ταινία «Ο Άνθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ» σε σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς.

Περισσοτερα...

Πραγματοποιηθήκε σήμερα ο κοινός αγιασμός του 3ου γυμνάσιου και του 3ου ΓΕΛ για τη νέα σχολική χρονιά, 2017-2018.

Μετά τον αγιασμό δόθηκαν στους μαθητές τα βιβλία.

Ο σύλλογος των καθηγητών και η διευθύντρια του γυμνασίου, κ. Παλαιοχωρινού Αικατερίνη, εύχονται σ' όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή και δημιουργική χρονιά.

Ακολουθούν φωτογραφίες.

Περισσοτερα...