ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Κλιμάκιο του Κρατικού Θέατρου Βόρειας Ελλάδας επισκέφτηκε το σχολείο μας την Πέμπτη, 23/02/2018, και παρουσίασε ένα μονόπρακτο σχετικό με την εφηβεία, την οικογένεια και τη χρήση υπολογιστών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Την παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες της Β' και Γ΄ τάξης, χωρισμένοι σε τρία τμήματα. Κάθε φορά μετά την παράσταση οι ηθοποιοί καλούσαν τους μαθητές να αναλάβουν δράση και να παρουσιάσουν, ως θεατρικό παιχνίδι, κάποιες στιγμές της καθημερινότητας και των ενδιαφερόντων τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παράσταση.

Περισσοτερα...

Την Τρίτη, 21/03/2018, επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι μαθητές/τριες του 44ου και 45ου Δημ. Σχ. συνοδευόμενοι από τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων τους. 

Οι μαθητές/τριες, αφού ενημερώθηκαν για τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, από την παιδική στην εφηβική ηλικία, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, με σκοπό την ευκολότερη μετάβασή τους από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη.

Περισσοτερα...

Την Τρίτη, 20/3/18, η Α΄ τάξη επισκέφτηκε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις», που βρίσκεται στη Θέρμη, όπου και ενημερώθηκε για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη-ενημέρωση.

Περισσοτερα...

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

σας πληροφορούμε ότι οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών/τριών θα δοθούν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου από τις 12.30 ως τις 14.00.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας δόθηκε σε κάθε παιδί πρόσκληση στην οποία αναγράφονται αναλυτικά:
α) η αίθουσα από την οποία θα παραλάβετε τον έλεγχο
β) τα διδασκόμενα μαθήματα
γ) οι εκπαιδευτικοί και η αίθουσα στην οποία θα βρίσκονται.

Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας την πρόσκληση.

Αν δεν μπορείτε για οποιοδήποτε λόγο να έρθετε την Πέμπτη, μπορείτε να επισκέπτεστε το σχολείο οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα από τις 08.00 ως τις 14.00

 

Η Διευθύντρια

Αικατερίνη Παλαιοχωρινού

Σήμερα Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου.

Ψήφισαν 145 μαθητές/τριες

Έγκυρα: 142

Άκυρα: 3

Οι υποψήφιοι/ες έλαβαν τις παρακάτω ψήφους :

Περισσοτερα...

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 29/9/2017 στις 9:00 π.μ. θα επισκεφτεί το σχολείο μας ο κ. Τσαπουρνάς, Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο οποίος θα ενημερώσει τους μαθητές της Γ' τάξης για τις σπουδές μετά το γυμνάσιο.

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να παρευρεθείτε στην ενημέρωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η ενημέρωση θα διαρκέσει 1 διδακτική ώρα.

Επίσης, σας ενημερώνουμε για το απογευματινό πρόγραμμα επισκέψεων στο ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου (Εθνικής Αμύνης, 8) σύμφωνα με το οποίο, ο υπεύθυνος ΣΕΠ κ.Τσαπουρνάς, δέχεται γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Γ' τάξης για ατομική συνεδρία Συμβουλευτικής στήριξης μαθητή/τριας, Δευτέρα και Πέμπτη (13.00 μ.μ. ? 19.00 μ.μ.), αφού προηγηθεί απαραίτητα διαδικτυακή επικοινωνία στο e-mail του ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ή επικουρικά τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο στο τηλ. του ΚΕΣΥΠ: 2310230613, όπου θα πρέπει να αναφέρονται στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το Σχολείο του, το αίτημα της συνεδρίας, καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας του γονέα-κηδεμόνα.

Η Διευθύντρια

Παλαιοχωρινού Αικατερίνη

Αν το σχολείο ήταν...

δραστηριότητα της φιλολόγου Αιμιλίας Τσελέντη με τα τμήματα Α1 και Α2

Για να τη δείτε πατήστε εδώ

40

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης με θέμα "Σαράντα χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση" για μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε.

Με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών λειτουργίας στη χώρα μας, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Σαράντα χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

8

8ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

Cinema... διάβασες;

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ