ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Χρονιές 2014-2015 Δράσεις εντός & εκτός Πρόσκληση συμμετοχής μαθητριών και μαθητών στο Β΄ διαγωνισμό δημιουργικής γραφής

vafopoulos

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει τον Β΄ Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής πεζού και ποιητικού λόγου στη μνήμη του λογοτέχνη Γ. Θ. Βαφόπουλου.

Ο διαγωνισμός έχει εγκριθεί από το Τμήμα Α' της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. (αρ. πρωτ. 10600/Δ2/21-01-2015) και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στόχοι του διαγωνισμού είναι η παραγωγή πεζών και ποιητικών κειμένων με βάση λογοτεχνικά κείμενα και λογοτεχνικές φόρμες από το έργο του Γ. Βαφόπουλου, η ενίσχυση της σχέσης των μαθητών με τη συγγραφική πράξη και τη λογοτεχνία και εντέλει η γλωσσική καλλιέργειά τους.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015. Για τους μαθητές Γυμνασίων ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Δελμούζου 1 και Αγίας Σοφίας 51, τηλέφωνο: 2310277809) και για τους μαθητές Λυκείων στo 1ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ 'Μ. Ανδρόνικος' (Κλεάνθους 30, τηλέφωνο: 2310908776). Η διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού θα είναι η ακόλουθη: αρχικά οι μαθητές θα παρακολουθήσουν σύντομη εισαγωγή στη δημιουργική γραφή (περίπου 30 λεπτά) και στη συνέχεια θα τους δοθούν τα θέματα του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός για τους μαθητές Γυμνασίων θα διεξαχθεί από τις 11.00 ως τις 13.00, ενώ για τους μαθητές Λυκείων από τις 11.00 ως τις 13.30. Τα έπαθλα ορίζονται ως εξής : βραβεία Α, Β, Γ και έπαινοι Α, Β, Γ ανά σχολική βαθμίδα, σύνολο έξι (6) βραβεία και έξι (6) έπαινοι. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις αρχές Μαΐου 2015.

 

Όσοι μαθητές/τριες ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος να το δηλώσουν στην κα Τσελέντη Αιμιλία ως την Τετάρτη 12 Μαρτίου.

Το κανάλι μας

youtube