ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Mε αφορμή το απόσπασμα «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς» της Μαρούλας Κλιάφα και την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, στις 21 Μαρτίου, δόθηκε η ομαδική εργασία: Εντοπίζουμε τον ξένο μέσα μας: ξένος, ο άλλος μου εαυτός.

Προσπαθήστε να φανταστείτε τον εαυτό σας ως ξένο σε κάποιες περιστάσεις στο παρόν ή μέλλον και γράψτε ένα σχετικό κείμενο (ημερολόγιο, αφήγηση, ποίημα, επιστολή, επιστημονική φαντασία).

 

Θεσσαλονίκη, 18 Μαρτίου 2014

 

Αγαπητέ μου φίλε, Παύλο

Σου γράφω για να σου πω πόσο άσχημα νιώθω γι? αυτήν την απαίσια μέρα που πέρασα. Εγώ κι η οικογένειά μου δεχόμαστε ρατσιστικά σχόλια από τους ενοίκους της πολυκατοικίας που μόλις πριν λίγο καιρό μετακομίσαμε. Καθώς πήγαινα σχολείο, συνάντησα μια κυρία που μου είπε: «Ουκρανέ, τα ρούχα σου είναι σαν τα μούτρα σου!» και κάτι άλλα που είναι πολύ άσχημα και ντρέπομαι να σου τα πω.

Στο σχολείο ο καθηγητής με κορόιδεψε κι εγώ, επειδή θύμωσα, άρχισα να τον βρίζω στα ουκρανικά. Με πήγε στο διευθυντή και με απέβαλε. Όταν πήγα σπίτι, οι γονείς μου δεν ήταν θυμωμένοι με μένα. Αντίθετα, ήταν χαρούμενοι και περήφανοι που υπερασπίστηκα τα δικαιώματά μου και την πατρίδα μας.

Τώρα πάω να κοιμηθώ. Περιμένω γράμμα, για να μάθω τα δικά σου νέα.

Σου στέλνω χαιρετίσματα, ο φίλος σου.

Θόδωρος Ουζουνίδης, Παναγιώτης Μπίτζιος Μπόζος, Α2

 

 

Το κανάλι μας

youtube