ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Για τη σχολική χρονιά 2011-2012 πραγματοποιούνται στο σχολείο τα παρακάτω προγράμματα:

Δημιουργία σχολικής εφημερίδας

20 μαθητές από τη Β και Γ΄τάξη δημιούργησαν την εφημερίδα "μολύβι και χαρτί". Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας κυκλοφόρησε πριν από τα Χριστούγεννα. Παράλληλα υπάρχει και ηλεκτρονική έκδοση, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Κανταρτζή Φανή. Συμπαρίστανται οι: Δημήτρης Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαθανασίου


Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius
Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Πασσιάς Κώστας. Συμμετέχουν καθηγητές του σχολείου. (Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιευτούν σύντομα)

Συμμετοχή στο πρόγραμα Διάπολις
Το σχολείο μας έχει επιλεγεί ανάμεσα στα 20 της Βόρειας Ελλάδας να συμμετέχει σε 6 δράσεις του προγράμματος Διάπολις. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι καθηγητές του σχολείου και το σύνολο των μαθητών. Οι δράσεις του προγράμματος θα υλοποιούνται σταδιακά.

Δράση: Σχολικές επισκέψεις σε μουσεία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Το σχολείο μας συμμετέχει με ένα τμήμα (Α3) και θα συνεργαστεί με το Μουσείο Κινηματογράφου. Στα πλαίσια του προγράμματος θα γυριστεί κινηματογραφική ταινία από τους μαθητές του τμήματος σε συνεργασία με το Μουσείο, με θέμα τη Μετανάστευση.

Υπεύθυνος καθηγητής: Γιάννης Παπαθανασίου

Πράσινο σχολείο
Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Βαμβακάρης Δημήτρης. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνερασία με το Γ? Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν μαθητές από τις τάξεις του σχολείου.

Το κανάλι μας

youtube