ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Το σχολείο Μολύβι&Χαρτί 9ο τεύχος Μπορείς με ασφάλεια να πας στο γήπεδο;

Του Μηνά Καλαντζίδη

ελλάδαΗ συμπεριφορά των οπαδών τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει αλλάξει πολύ σε βαθμό ανησυχητικό.

Διαπιστώνουμε δύο κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν αυτοί που πηγαίνουν στο γήπεδο για να απολαύσουν τον αγώνα της ομάδας τους και την ακολουθούν και στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Αυτοί είναι οι φίλαθλοι που βοηθούν και ανεβάζουν το ηθικό των παιχτών κάθε ομάδας και ομορφαίνουν την ατμόσφαιρα στα γήπεδα.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι που πηγαίνουν στο γήπεδο κυριευμένοι από άγρια ένστικτα και με σκοπό να «καταδικάσουν» παίκτες και διαιτητές. Συνήθως προκαλούν φασαρίες, πετούν αντικείμενα στον χώρο των γηπέδων και φωνάζουν αισχρά συνθήματα. Αυτοί είναι οι Χούλιγκανς που σκοπός τους είναι να δημιουργούν εντάσεις και να διαπληκτίζονται και μέσα στον χώρο των γηπέδων αλλά και εκτός και πολλές φορές χτυπούν και βιαιοπραγούν τους οπαδούς αντίπαλων ομάδων και περαστικούς.

Αναμφισβήτητα, πρέπει να αφανιστεί κάθε βιαιότητα στα γήπεδα ώστε να μπορούμε όλοι να παρακολουθούμε όμορφους αγώνες. Είναι αναγκαίο να επικρατήσει σε όλους το φίλαθλο αρχαιοελληνικό πνεύμα ώστε να μπορούμε όλοι με ασφάλεια να ακολουθούμε τις ομάδες μας στις αθλητικές αναμετρήσεις τους.

Το κανάλι μας

youtube