ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Αρχική σελίδα Το σχολείο Μολύβι&Χαρτί 8ο τεύχος Το ήθος που προβάλλει ο ελληνικός κινηματογράφος

βλαχοπούλου

Μαρία Τσαμπίκα Ιορδανίδου

Ο ελληνικός κινηματογράφος ξεκίνησε στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Η άνθισή του άρχισε μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου ήταν από το 1960 μέχρι το 1973 φτάνοντας μέχρι τις 97 ταινίες το χρόνο.

παπαγιανόπουλοςΤα παιδιά στις ημέρες μας, τουλάχιστον τα περισσότερα, δεν παρακολουθούν ελληνικό κινηματογράφο. Άλλα, πάλι, δεν γνωρίζουν στοιχειωδώ ούτε κάποιους πασίγνωστους εξαρχάκοςηθοποιούς, όπως τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη Ρένα Βλαχοπούλου ή τη Μάρθα Καραγιάννη.

Ο Ελληνικός κινηματογράφος όμως, εκτός από ψυχαγωγία, μας διδάσκει. Πολλοί από τους ηθοποιούς ήταν ολομόναχοι στη ζωή τους και τα έβγαζαν πέρα με τα απολύτως απαραίτητα. Μπορούμε, από αρκετές γνωστές ταινίες, να πάρουμε παραδείγματα τέτοιων ηθοποιών, όπως για παράδειγμα ο Χρόνης Εξαρχάκος που έπαιξε στην ταινία «Γοργόνες και Μάγκες», ο Διονύσης Παπαγιανόπουλος γνωστός από την ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο» και πολλοί άλλοι.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι με τη θέληση, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Δε χρειαζόμαστε πολλά πράγματα για να είμαστε χαρούμενοι. Αυτοί οι άνθρωποι, άφησαν τεράστια ιστορία πίσω τους μόνο και μόνο από το ταλέντο τους στην ηθοποιία. Ο κάθε ένας από εμάς, λοιπόν μπορεί βρει και να εξελίξει τα ταλέντα του, παίρνοντας παράδειγμα τους ανθρώπους αυτούς.

Το κανάλι μας

youtube