ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

και των πολιτισμών

Γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας,

θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι μπορείτε να προσέρχεστε στο σχολείο ως τις 29 Ιουνίου, για να πάρετε τον έλεγχο με τη συνολική επίδοση των παιδιών σας (βαθμοί: α', β', γ' τριμήνου, βαθμός γραπτών, μέσος όρος).

ratsismos

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Περισσοτερα...

Μετά τον διορισμό καθηγητή για το μάθημα της Μουσικής έγιναν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των τμημάτων.

Μπορείτε να δείτε τα νέα προγράμματα πατώντας εδώ.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας πληροφορούμε ότι
την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου
από τις 14.00 ως τις 15.00

θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου για το Α' τρίμηνο.

Τους ελέγχους θα δώσουν οι καθηγητές/καθηγήτριες στις παρακάτω αίθουσες:

Τμήμα Αίθουσα Καθηγητής
Α1 11η κ. Γιαννακούλα Κωνσταντία
Α2 11η κ. Λώλου Ελένη
Α3 15η κ. Τζελέπη Άννα
Β1 15η κ. Μιχαηλίδου Δέσποινα
Β2 16η κ. Τσελέντη Αιμιλία
Β3 16η κ. Οκανταρίδης Δημοσθένης
Γ1 17η κ. Μωραΐτου Άννα
Γ2 17η κ. Παπαδόπουλος Σωτήριος
Γ3 18η κ. Συμεωνίδης Θεόφιλος

Οι υπόλοιποι καθηγητές/καθηγήτριες θα βρίσκονται στο γραφείο του διευθυντή ή στο γραφείο των καθηγητών.

Όλες οι αίθουσες βρίσκονται στον πρώτο όροφο. Η 11η αίθουσα βρίσκεται αριστερά από τη σκάλα, ενώ οι υπόλοιπες δεξιά.

φωτιΠόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ανεβάζοντας φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, instagram κ.ά) Διαβάστε το παρακάτω άρθρο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Το πρώτο θέμα".

Περισσοτερα...

nonoΤο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στο ανανεωμένο πρόγραμμα της Νεανικής Οθόνης μέσα από μοναδικές προβολές κινηματογραφικών ταινιών που επιλέχθηκαν ειδικά γι αυτό το πρόγραμμα.

Περισσοτερα...

Μετά την πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης μεταξύ των σχολείων και της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσιεύτηκαν οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους υπεύθυνους σε ερωτήματα που κατέθεσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και τη δημοσίευση δεδομένων στο διαδίκτυο.

Περισσοτερα...

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει την Πέμπτη 11/09 στις 8.30 από κοινού με το Λύκειο.

Μετά τον αγιασμό θα δοθούν τα νέα σχολικά βιβλία. Καλό θα ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να φέρουν μαζί τους κάποια τσάντα, για να μπορέσουν να τα κουβαλήσουν εύκολα.

Εγγραφές

Πληροφορούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου μας ότι μπορούν να έρχονται στο σχολείο από την 1η Σεπτεμβρίου για την εγγραφή των παιδιών τους. Δε χρειάζεται κανένα έγγραφο για την εγγραφή. Απλώς οι γονείς θα πρέπει να υπογράψουν τη σχετική καρτέλα.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη.

Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1989 και αποτελεί μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα της Διεθνούς Στρατηγικής Μείωσης Καταστροφών (ISDR).

Στις 21 Δεκεμβρίου 2009 με το ψήφισμα 64/200 αποφασίστηκε να οριστεί η 13η Οκτωβρίου ως η Διεθνής ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών. Την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις και διάφορες δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και την απόκτηση της σχετικής παιδείας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των καταστροφών μέσω ενεργειών πρόληψης και ετοιμότητας.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στον ιστοχώρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

toy-story2

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ελάτε όλοι με τους φίλους και τους συγγενείς σας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, να δούμε την ταινία Toy Story 2.

Επειδή το σχολείο δεν είναι μόνο για μαθήματα!

Μουσική και Ποίηση

Δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία με τίτλο "Μουσική και Ποίηση".

Στην κατηγορία αυτή θα περιλαμβάνονται ελληνικά και ξένα ποιήματα μελοποιημένα από Έλληνες συνθέτες ή από ελληνικά ή ξένα συκγροτήματα.

Όσοι μαθητές θέλουν να δημοσιεύσουν το ποίημα-τραγούδι που τους αρέσει μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Παπαθανασίου (προτιμότερο) ή να στείλουν μήνυμα με τους στίχους και το δεσμό για το αρχείο βίντεο στη διεύθυνση 3gymthes(παπί)gmail.com

Την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Απριλίου, το σχολείο μας θα πάει ημερήσια εκδρομή στην Απολυμένη Πέτρα, κοντά στο χωριό Ταξιάρχης της Χαλκιδικής.

Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε από τους ίδιους τους μαθητές.

Φωτογραφίες του χώρου μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Η 21η Μαρτίου είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης.
Ας την απολαύσουμε ακούγοντας την "Άνοιξη" από τις "Τέσσερις Εποχές" του Βιβάλντι
και βλέποντας κάποιους πίνακες
μεγάλων ζωγράφων σχετικούς με το θέμα.

Περισσοτερα...

Για να δείτε τις ώρες που μπορείτε να βρείτε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και να ενημερωθείτε για την πρόοδο των παιδιών σας, πατήστε εδώ.

Πληροφορούμε τους μαθητές μας ότι τα μαθήματα θα αρχίσουν

την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ως τότε...

καλή ξεκούραση

Διοργανώνεται και φέτος ο μαθητικός διαγωνισμός "Λυσίας", στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο φάσεις. Η αρχική φάση θα διαρκέσει ένα μήνα από 1 έως 31 Μαρτίου ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου. Βέβαια, μετά την εγγραφή, δίνεται η δυνατότητα της εξάσκησης στη λεγόμενη δοκιμαστική φάση. 

Πιο αναλυτικά:

Δοκιμαστική: Για την εξοικείωση με τους κανόνες του παιχνιδιού υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε δοκιμαστικά παιχνίδια (οσεσδήποτε φορές), που είναι συνεχώς διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο.

Περισσοτερα...

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας διανεμήθηκε σ' όλους τους μαθητές φυλλάδιο προς τους ίδιους και τους γονείς τους με βασικές πληροφορίες για τη λειτουργία του σχολείου.

Όσοι γονείς ή μαθητές έχουν χάσει το φυλλάδιο μπορούν να το βρουν εδώ

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του ημερήσιου τύπου για τη σχολική βία σε δημοτικά σχολεία της Αττικής.

Διαστάσεις λαμβάνει, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου σε Δημοτικά Σχολεία την περίοδο 2011-2013, το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας στα σχολεία της Αττικής.

Περισσοτερα...

Το κανάλι μας

youtube